Europarlamentarul Daniel Buda are un extra-job de milioane

Daniel Buda

Aproape o treime din membrii Parlamentului European au și alte locuri de muncă plătite, mulți dintre ei câștigând sume consistente, pe lângă salariile de europarlamentari, se arată într-un studiu realizat de Transparency International.

Pe locul opt în topul celor mai bine plătiți europarlamentari din joburi externe este clujeanul Daniel Buda, care a câștigat, de la începutul actualului mandat (2014) între 444.027 de euro și 543.988 de euro. Studiul se bazează pe declarațiile de avere făcute de europarlamentari.

Un extra-job este perfect regulamentar, dacă este declarat transparent, însă, susține raportul, există un „risc serios” al unor conflicte de interese. Se pune, de asemenea, întrebarea dacă legislatorii își dedică suficient și energie pentru nevoile alegătorilor și muncii de parlamentar, mai arată sursa citată.

Am transmis biroului europarlamentarului clujean o solicitare pentru comentarii, luni, 8 iulie, dar până acum nu a răspuns.

Alți europarlamentari români nu se numără în topul primilor 30, calculat de Transparency International. Din fostele țări socialiste, doar alți trei europarlamentari, toți polonezi, mai apar în clasament.

Cel mai bine plătit europarlamentar este italianul Renato Suro, director la compania telecom Tiscali, cu un câștig de aproximativ 1,5 milioane de euro pe patru ani. Pe locul trei se află liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Distribuie:

Postaţi un comentariu