Delegaţie DG Regio – vizită în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest

În perioada 10-12 decembrie 2018, dna Vittoria Alliata di Villafranca, Director DG REGIO pentru Europa de Est, a făcut o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. Doamna Villafranca a sosit la Cluj Napoca în 10 decembrie iar în  11 decembrie a participat la întâlnirea de lucru cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) şi ai Primăriei Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirii de lucru de la Grand Hotel Napoca (Cluj Napoca), reprezentanţii ADR Nord-Vest au vorbit despre strategia de specializare inteligentă a regiunii (RIS3 Strategy) şi despre mobilitatea urbană, două dintre priorităţile de finanţare ale Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 (REGIO POR 2014-2020).

 

Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest elaborează Strategia de Specializare Inteligentă a regiunii cu sprijinul experţilor Comisiei Europene şi cu asistenţă financiară primită în cadrul Proiectului de Asistenţă Tehnică POR 2014-2020. Întâlnirea cu delegaţia de la DG Regio a fost o bună ocazie pentru schimb de opinii despre procesul de elaborare a strategiei de specializare inteligentă şi despre provocările întâmpinate la nivel local şi regional. În procesul partenerial necesar pentru elaborarea acestei strategii s-au implicat peste 300 de actori cheie, iar rezultatul direct constă în peste 70 de idei de proiecte inovatoare, proiecte pentru care se va solicita finanţare nerambursabilă în cadrul Axei Prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 (REGIO POR 2014-2020).

Mobilitatea urbană, ca parte a strategiei de dezvoltare a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, a fost alt subiect important al întrunirii de la Cluj-Napoca. Au fost vizitate locaţiile a două proiecte finanţate prin fonduri europene nerambursabile în cadrul REGIO POR 2014 -2020: Biserica Romano-Catolica Sf. Mihail (titlu proiect: “Reabilitarea bisericii romano- catolice Sf. Mihail”, axa prioritara 5) şi Piaţa Unirii, zona pietonală (Titul proiect: “Modernizare şi amenajare Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca – etapa 2”, axa prioritara 4).

Vizita la Cluj-Napoca a doamnei Vittoria Alliata di Villafranca s-a încheiat cu un prânz de lucru la Primăria Cluj-Napoca

În data de 12 decembrie 2018, la Satu Mare, doamna Villafranca a participat la evenimentul anual al Programului Intereg V-A Romania – Ungaria “Making a Diference: RoHu Projects in Focus”, organizat la Hotelul Poesis din municipiul Satu Mare.

 

Informaţii despre strategia de specializare inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest gasiţi aici: http://www.nord-vest.ro/specializare-inteligenta/

Informaţii despre Programul Intereg V-A Romania – Ungaria gasiti aici: https://interreg-rohu.eu/ro/home/)

Sursa imagini: www.nord-vest.ro; http://www.brecoradea.ro/

Acest material este susținut de Centrul Europe Direct Transilvania Nord.

Distribuie:

Postaţi un comentariu