De nouă ani, un bulevard din Brăila este în proces de reabilitare

Bulevardul Dorobanților

Lucrările de modernizare a Bulevardului Dorobanților din Brăila, cel mai mare proiect derulat cu fonduri europene în județ – aproape 100 milioane lei fără TVA -, nu sunt gata nici la cinci ani după primul termen de finalizare asumat de autorități și constructor. Reabilitarea carosabilului, a liniei de tramvai și a trotuarelor este gata, însă constructorul nu a terminat și lucrările de consolidare la canalul colector de sub arteră, cele două părți fiind în litigiu. Din această cauză nu se poate utiliza linia de tramvai proaspăt reabilitată. Noul termen de finalizare a proiectului este decembrie 2018, însă litigiul dintre primărie și constructor este încă pe rol, ceea ce face puțin probabilă respectarea sa.

  • Lucrările de modernizare a Bulevardului Dorobanților nu sunt nici acum finalizate, la nouă ani de la debut.
  • Au rămas neefectuate lucrările de consolidare a fostului canal colector de sub arteră, ceea ce împiedică circulația tramvaielor.
  • Primăria este în litigiu cu unul dintre executanți, „Max Boegl”, procesul fiind în faza de recurs la Curtea de Apel Galați.
  • Pe fondul întârzierilor, primăria a pierdut fonduri europene de 5,8 milioane lei, costurile lucrărilor ce mai trebuie executate.
  • Autoritatea locală a primit și corecții financiare de circa 5 milioane de euro (25% din valoarea finanțării nerambursabile) din cauza unor criterii restrictive impuse la licitația pentru desemnarea constructorului.
  • Noul termen de finalizare a proiectului expiră anul acesta în decembrie, dar proiectul este în continuare blocat.

Citește toată povestea investiției de 100 milioane lei, fără TVA, pe presshub.ro

Citește tot articolul pe obiectivbr.ro

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de obiectivbr.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.

Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu