Zollner Electronic îşi va dubla capacitatea de producţie la Satu Mare

Concernul Zollner Electronic intenţionează să-şi dubleze capacitatea de producţie la fabrica din Satu Mare, urmând să apeleze și la un ajutor guvernamental în acest sens. Declarația a fost făcută luni de Landrat Franz Löffler, preşedintele Consiliului districtului Cham, Germania, unde îşi are sediul central firma Zollner Electronic,  şi de Zollner Manfred, fondatorul concernului, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o cu autoritățile județului, respectiv cu subprefectul Cristian Sasu și cu vicepreședintele Consiliului Județean, Rudolf Riedl.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Satu Mare, una dintre priorităţile delegaţiei germane o reprezintă implicarea în continuare a autorităţilor locale şi centrale de a sprijini  şi promova proiectele de viitor ale concernului Zollner Electronic în judeţul Satu Mare, respectiv dublarea investiţiei prin inaugurarea unei noi hale de producţie anul viitor care ar crea noi locuri de muncă. Acest lucru va fi posibil prin acordarea unui ajutor de stat de către Guvernul României pentru sprijinirea investiţiei preconizată de către concernul german pentru anul 2014.

Patronul firmei Zollner Electronic, Zollner Manfred, a declarat că îşi doreşte o creştere a capacităţii de producţie la Satu Mare, fiind mulţumit de produsul marca Zollner fabricat în judeţul Satu Mare.

Zes Zollner Electronic SRL reprezintă unul dintre cei mai mari investitori germani din judeţul Satu Mare, specializat în producţia de componente electronice. Prin cele două hale de producţie pe care le deţine în Păuleşti şi în Parcul Industrial Satu Mare, concernul german Zollner Electronic a creat până în prezent 900 de locuri de muncă. Valoarea investiţiei până în prezent se ridică la suma de 34 de milioane de euro.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu