Wizz Air, ofensiva de vară

Compania aeriană low-cost Wizz Air deschide sezonul estival cu diverse oferte pentru biletele de avion și cu suplimentarea zborurilor către destinații de vacanță. Compania oferă călătorii până în Bari cu 40 de lei, sau până la Veneția la prețul de 90 de lei. Prețurile de vacanță nu se opresc aici: 100 de lei către Milano, 130 de lei către Paris și puțin peste 200 de lei pentru Barcelona sau Valencia. Compania aeriană are în această perioadă călătorii programate către 12 destinații care au prețuri promoționale: Bari, Veneția, Burxelles, Milano, Bologna, Roma, Dortmund, Paris, Londra, Eindhoven, Barcelona și Valencia.

Pe lângă ofertele de la Cluj, compania low-cost are oferte în toată țara, atât la aeroporturile din Târgu Mureș cât și la București, Sibiu sau Timișoara. În plus, este singura companie care este interesată să efectueze zboruri de la Sibiu către Londra. După succesul zborurilor din Tel Aviv către București și Budapesta, Wizz Air lansează o nouă rută care pornește de la Cluj-Napoca către Tel Aviv și care va fi disponibilă de două ori pe săptămână. „Parteneriatul dintre Aeroportul Internațional Cluj Napoca (AICN) şi Wizz Air îşi demonstrează încă o dată viabilitatea. Iată că vorbim de o cursă care depăşeşte graniţele geografice ale Europei. Este un prim pas şi sunt convins că în curând vom auzi şi de alte destinaţii”, afirmă Horea Uioreanu, preşedintele CJ. De asemenea rețeaua a fost dezvoltată cu noi zboruri din Cluj spre Bari, Bruxelles Charleroi si Eindhoven.

Milioane de pasageri

La Cluj compania și-a deschis baza operațională în mai 2008. În primele 6 luni ale anului curent, Wizz Air a transportat peste 1.400.000 de pasageri având o creștere de 11% față de aceeași perioadă a anului trecut. Obiectivul companiei este ca la sfârșitul anului să atingă un total de trei milioane de pasageri. În anul 2009, numărul de pasageri transportați în România a fost de 1, 6 milioane, în creștere cu 87% față de anul 2008. În anul 2010, numărul de pasageri în relația cu România a crescut la 2, 1 milioane pasageri, iar în anul 2010, compania a avut 2, 8 milioane de pasageri.

Flota companiei constă din 37 aparate Airbus A320-200 (la sfârșitul anului 2012), intenționând să mai achiziționeze 25-30 de aparate în următorii 3-5 ani.

Ca replica la cursele ieftinite sau la cele adăugate de Wizz Air, operatorul național, Tarom, a anunțat că va introduce o cursă către capitala Cehiei, Praga, care va fi disponibilă din 5 august până în 18 decembrie și care va avea trei zboruri pe săptămână. Dintre toate companiile aeriene, Tarom a fost singura care a stagnat din punct de vedere al traficului de pasageri, celelalte înregistrând creșteri de la 5 până la 20%. Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a înregistrat o cifră de afaceri de 49, 4 milioane de lei anul trecut şi a avut un trafic de 932.000 de pasageri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu