Transilvania şi-a desemnat campionii în business

Compania Transavia este “campionul în business” numărul 1 din Transilvania în acest an. Premiile “Campioni în businesS” au fost acordate astăzi la Cluj în cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar şi Entreprise Investors, BCR, PwC şi Triple Helix şi care a ajuns la ediţia cu numărul şase.

Transavia S.A. este compania care a avut cea mai spectaculoasă creştere chiar şi în condiţii de criză. Astfel în 2012 cifra de afaceri a ajuns la 426, 9 milioane de lei, în creştere cu 19% faţă de 2011. Firma a obţinut şi un profit impresionant de 39, 7 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de 2011. Directorul general şi fondatorul companiei, Ioan Popa spune că a creat această afacere foarte simplu: “muncind”.

La categoria companii cu cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro au mai fost premiate:

– Maravet SRL, distribuitor de produse veterinare, cu o cifră de afaceri de 89, 6 milioane de lei în 2012 cu o creştere de 19% şi un profit de 11, 4 milioane de lei, în creştere cu 1% faţă de 2011

– AEM SA, echipamente de contorizare pentru utilităţi: cifră de afaceri de 279, 9 milioane de lei în 2012, în creştere cu 8% faţă de 2011, profit 33 de milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de 2011.

La a doua categorie, companii cu cifra de afaceri între 3 şi 15 milioane de euro, au fost premiate: EBS România, al cărei profit a crescut în 2012 cu 148% faţă de anul precedent, IRUM SA din domeniul construcţiilor de maşini şi utilaje, care şi-a crescut profitul cu 11% şi o afacere “eco”, laboratoarele Fares Bio Vital, care a avut un profit cu 7% mai mare în 2012 faţă de 2011.

Au fost acordate şi câteva premii speciale pentru Energobit, Cramele Recaş şi Interoptik.

“Am scanat 1500 de companii. Am fost şi anul trecut la Cluj şi acum ne doream să mergem în alt oraş dar cifrele ne-au arătat altceva. la Cluj bate inima businessului din Ardeal. Numărul de salariaţi de la companiile private au crescut cu 3.000, plecarea Nokia a afectat exporturile dar a fost contracarată surprinzător de rapid de extinderea Emerson, de Clusterul IT, de investiţiile De Longhi şi Bosch şi extinderea parcurilor industriale Tetarom. Aşa că putem spune că aveţi o reţetă de succes care ar trebui extinsă în toată ţara”, a explicat Sorin Pâslaru, redactor şef ZF.

“În Cluj avem modele adevărate. Am creat acest eveniment şi dorim să îi premiem pe campioni tocmai pentru că antidotul neputinţei învăţate de români, a acelei permanente plângeri, sunt tocmai antreprenorii de succes. Iar Campioni în business tocmai asta încearcă, să ia această rază de optimism reprezentată de aceşti oameni şi să o îndrepte către public dar şi între ei. Deficitul de modele este o frână îngrozitoare şi e important să ne susţinem reciproc prin inspiraţie”, a spus şi Irina Anghel-Enescu, preşedinte Triple Helix.

Distribuie:

Postaţi un comentariu