Tenaris investeşte încă 60 de milioane de dolari la Zalău

Precedenta investiţie a fost inaugurată în iunie 2012

TenarisSilcotub construieşte o nouă fabrică la Zalău. Este vorba despre o nouă facilitate de finisare pentru produse tubulare destinate industriei de petrol și gaze (OCTG – Oil Country Tubular Goods), amplasată pe terenul dintre halele existente deja şi Bulevardul Mihai Viteazu.

Potrivit Oliverei Iezdimir, responsabilul cu comunicarea în cadrul companiei,  investiția, în valoare de 60 de milioane de dolari, va fi finalizată în ultimul trimestru al acestui an şi va permite companiei să deservească mai bine clienții săi din industria de petrol și gaze, prin dezvoltarea unor produse Premium  care răspund unor cerințe exigente.

 “Noua secție de producție este localizată într-o hală nouă, ridicată de la zero și integrată cu infrastructura industrială a TenarisSilcotub din Zalău. Aceasta va dispune de echipamente de ultimă generație și tehnologii moderne pentru permite realizarea unor produse de înalt nivel calitativ, cu valoare adaugata mare, și care înglobează tehnologii proprii Tenaris”, precizează reprezentantul companiei.

Noua investiție va crea peste 60 de noi locuri de muncă, viitorii angajați urmând acum programe de instruire teoretică și practică.

Beneficiarii produselor noii facilităţi de la Zalău vor fi  companiile care operează în industria de petrol și gaze la nivel regional și global – din Europa, în Rusia şi zona Caspică,   din Orientul Mijlociu și Nordul Africii până în America de Nord .

Noua investiţie vine după ce în luna iunie a anului trecut Tenaris a inaugurat la Zalău o altă facilitate, pentru care compania multinaţională a investit tot 60 de milioane de dolari. Este vorba despre o secţia de finisare a ţevilor cazane (energetice), folosite de centralele de producere a energiei electrice din întreaga lume. Noua secţie a oferit locuri de muncă pentru 90 de zălăuani.

[stextbox id=”custom” caption=” În Zalău de nouă ani”]

Companiei Tenaris, care a  preluat în 2004, printr-o tranzactie de 42 de milioane de dolari, Tubman International, compania care deţinea pachetul majoritar de acţiuni al Silcotub Zalău, producătorul local de ţevi. Din 2004 încoace, Tenaris a investit permanent la Zalău, creindu-şi noi capacităţi de producţie şi extinzându-şi gama de produse.

Produsele companiei iau, în cea mai mare parte (aproximativ 80 la sută), calea exportului, TenarisSilcotub ocupând anul trecut locul 21 la nivel naţional la capitolul exporturi.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu