Standard&Poor’s a îmbunătăţit perspectiva rating-ului României

Ministerul Finantelor Publice informează că Agenţia de rating Standard&Poor’s a îmbunătăţit perspectiva rating-ului României pentru obligaţiunile pe termen scurt şi termen lung emise în monedă străină şi locală de la stabilă la pozitivă. Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de S&P din ultimii 5 ani.

Standard&Poor’s a precizat într-un comunicat de presă că îmbunătăţirea perspectivei se datorează progresului României în ajustarea economiei, progreselor politicii bugetare şi reducerii deficitului de cont curent. Agenţia de evaluare apreciază faptul că economia României s-a consolidat bugetar şi că în 2013 va fi atinsa ţinta de deficit de 2, 5% din PIB; de asemenea au fost remarcate progresele în direcţia reducerii arieratelor sectorului public.

Agenţia de evaluare apreciază dezvoltarea şi deschiderea economiei româneşti, cu exporturi în creştere în următorii ani, reflectand creşterea competitivitatii. Totodată creşterea economică se va accelera gradual pe perioada 2013-2016, potrivit agenţiei de rating. De asemenea, Standard&Poor’s apreciaza încheierea Acordului preventiv cu FMI considerand ca acesta va sprijini eforturile Guvernului in continuarea reformelor structurale.

Potrivit agenţiei de rating, continuarea consolidării bugetare, a reformei în domeniul finanţelor publice precum şi restructurarea întreprinderilor de stat, vor putea conduce în 2014 la actiuni de creştere a ratingului acordat României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu