Oferta Nuclearelectrica s-a încheiat. Pachetul de 10% vândut pentru 63 milioane euro

Compania de stat Nuclearelectrica a vândut 10% din acţiuni prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 281, 8 milioane lei (63 milioane euro), suma minimă vizată prin această operaţiune, transmite Mediafax. Titlurile au fost emise printr-o majorare de capital de 11, 077%  la care FP a participat cu 30, 6 milioane lei (6, 8 milioane euro).

Un pachet de 10% din acţiuni a fost scos la vânzare la bursă printr-o ofertă publică, iar diferenţa de 1, 077% din titluri a fost cumpărată de Fondul Proprietatea (FP), în baza dreptului de preferinţă. Prin oferta derulată la bursă, valoarea ofertei era cuprinsă între 281, 8 milioane lei şi 379, 4 milioane lei, în funcţie de preţurile la care puteau fi cumpărate titlurile, respectiv între 11, 2 lei şi 15 lei.

În cadrul ofertei, investitorii instituţionali şi investitorii mari de retail au cumpărat acţiunile la preţul de 11, 2 lei, preţul minim din ofertă, iar micii investitori de retail la preţuri de 10, 304 lei (8% discount acordat pentru subscrierile din primele 3 zile ale ofertei) şi 10, 864 lei (3% discount pentru subscrierile din a patra zi a ofertei).

Investitorilor instituţionali le-au fost alocate 85% din ofertă, investitorii mari de retail au avut destinat un pachet de 5% din titluri, iar micii investitori 10%.

“Oferta a fost încheiată cu succes. Este al doilea succes după Transgaz, asta înseamnă că există interes pentru companiile energetice româneşti”, a declarat luni ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, într-o conferinţă de presă. Niţă a adăugat că speră ca Nuclearelectrica să obţină în acest an un profit dublu faţă de anul trecut, când profitul a fost redus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu