Începe vânzarea publică a acţiunilor Romgaz

În 22 octombrie va începe vânzarea prin ofertă publică a unui pachet de 15% din acţiunile Romgaz. Guvernul a modificat la ultima şedinţă hotărârea care privea strategia de privatizare prin ofertă publică a Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz – S.A. Mediaş şi a dat undeă verde subscripţiei publice.

Prin actul normativ se aprobă etapele şi structura ofertei publice secundare iniţiale configurată astfel încât să maximizeze probabilitatea finalizării cu succes a ofertei publice Romgaz. Astfel, Hotărârea de Guvern asigură cadrul legal necesar derulării ofertei publice secundare iniţiale a unui pachet de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz – S.A. Mediaş.

Vânzarea pachetului de acţiuni se va face prin oferirea de acţiuni şi/sau certificate de depozit având la bază acţiuni suport pe piaţa de capital naţională şi reglementată internaţional potrivit legislaţiei privind piaţa de capital.

Şi Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, în ședința din 18 octombrie 2013, prospectul de ofertă publică secundară inițială de vânzare de acțiuni (sub formă de acțiuni și certificate globale de depozit) pentru Societatatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ Mediaș.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu