Laborator de electronică și automatizări de 240.000 de dolari deschis la Zalău

Elevii liceelor cu profil tehnic din Zalău vor putea învăța într-un laborator modern de electronică și automatizări care a fost inaugurat la Liceul Tehnologic „Alesandru Papiu Ilarian” (API). Investiția în valoare de 240.000 de dolari a fost realizată de TenarisSilcotub.

Noul laborator este dotat cu șapte calculatoare pentru simularea virtuală a circuitelor și a schemelor și patru standuri în care elevii vor putea realiza în practică circuitele proiectate si validate în prealabil prin softul specializat instalat pe calculatoare. Acesta este disponibil pentru elevii tuturor liceelor tehnologice din județul Sălaj. Investiția face parte din programul STEP (Strengthening Technical Education Program), prin care TenarisSilcotub sprijină dezvoltarea învățământului tehnic.

„TenarisSilcotub consideră că este esențial să creeze și să sprijine programe care stabilesc legături între cunoștințele teoretice și practica industrială. Resursele aduse prin acest proiect oferă o oportunitate fantastică studențilorsă dobândeascăexperiență, dar și o înțelegere reală a proceselor tehnologice, astfel încât vor fi mai bine pregătiți pentru cerințele de pe piața muncii”, a declarat Michele DellaBriotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est.

taierepanglica

TenarisSilcotub a investit în acest proiect suma de 240.000 de dolari, în timp ce Primăria Municipiului Zalău a contribuit cu 13.000 de dolari pentru modernizarea spațiului în care funcționează laboratorul. Echipamentele și programele de formare educațională au fost achiziționate de la compania FESTO, lider mondial în furnizarea de tehnologie de automatizare.

Proiectul include şi sesiuni de instruire pentru profesorii de la patru licee tehnologice din județul Sălaj, ce le vor permite să își perfecționeze cunoștințele și să le aplice în practică, cu ajutorul dotărilor laboratorului. Totodată, specialiști ai TenarisSilcotub au împărtășit cadrelor didactice din cunoștințele lor privind întocmirea analizei de risc pentru activitățile ce urmează să fie desfășurate în laborator.

„Tinerilor cărora le place tehnologia trebuie să știe că, de acum, pot fi la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu încă din perioada liceului. Acest lucru le poate asigura atât o bază temeinică pentru învățământul superior tehnic, cât și o mai bună pregătire pentru piața muncii”, a declarat Ioan Lung, directorul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian.

Aceasta investiție vine la un an după inaugurarea laboratorului de pneumatică și hidraulică de la Liceul Tehnologic„Mihai Viteazu”, un proiect în valoare de 272.000 USD.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu