IT-ul, tot mai tentant pentru clujeni. Mulți dintre ei au testat piața la Târgul de Cariere, alții au intrat în cursă la propriu

Clujenii au luat cu asalt Târgul de Cariere în IT. Joi și vineri, peste 2.400 de persoane au participat la evenimentul de recrutare dedicat IT-ului. Unii dintre participanți vor să se reprofileze și vor să aleagă acest sector, în timp ce alții lucrează deja în domeniu de câțiva ani.

 

„Au trecut pe la standul nostru foarte mulți oameni interesați de posturile pe care le avem, mai ales pe junior și internship, foarte mulți caută joburi pe testare. Am avut multe cazuri de persoane care se gândesc la o reconversie profesională spre IT. Unii candidați au absolvit sau sunt studenți la Științe Politice, Marketing sau Comunicare. Mă refer atât la tineri studenți, cât și la persoane care au peste 30-35 de ani”, a declarat Mariana Apostol, Human Resources Specialist la compania Softing.

La Târgul de Cariere în IT au participant și candidați cu experiență de peste 10-15 ani în programare. „Am găsit inclusiv un candidat care se încadrează pentru poziția de Chief Architect, poziția de top în IT, e vorba despre o persoană cu o experiență de 15 ani care, dacă va fi angajată la noi, va ajunge să câștige 8.300 de dolari pe lună. Vom avea interviul și sperăm să îl putem angaja”, spune Alina Oțelea, reprezentant Crossover.

Recrutorii prezenți la Târgul de Cariere au adunat fiecare zeci de CV-uri relevante din partea candidaților, iar în perioada următoare va începe selecția viitorilor angajați. „Mulți studenți interesați să învețe au venit spre noi, au mult entuziasm și dorință de a învăța. Am identificat și oameni care sunt deja foarte buni în domeniu. Programăm deja pentru luni primele interviuri”, precizează reprezentanții companiei Fleio.

 

Coadă la testări contra cronometru

 
Competițiile de Speed Coding Challenge au fost un succes și la această ediție. În total, în cele două zile, și-au testat viteza peste 160 de pasionați și specialiști IT. Trei dintre companiile participante, HR, Siemens și Yardi Systems, le-au dat candidaților probleme de rezolvat contra cronometru. „Persoanele care se descurcă bine sunt chemate la interviu, practic am avut coadă la stand pentru că erau foarte mulți interesați de această competiție”, declară Eniko Laszlo, HR Manager la Yardi Systems.

 
De asemenea, interes crescut a fost pentru seminarul organizat de compania Siemens, despre tehnologiile SAP Hana și UI5. Peste 40 de persoane au participat la acest workshop joi.

Citiți și
IT-ul caută noi adepți. Salarii și job-uri de top la Târgul de cariere din IT din Cluj

Târgul de Cariere Cluj IT s-a desfășurat joi și vineri la Sala Polivalentă din Cluj. 40 de companii au participat la evenimentul de recrutare, iar acestea au disponibile în total aproximativ 900 de posturi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu