Global Finance: Banca Transilvania, cea mai bună bancă din România

Banca Transilvania a fost desemnată cea mai bună bancă din România, de către revista Global Finance. Printre criteriile care au stat la baza numirii BT şi a altor bănci în cadrul „World’s Best Emerging Markets Banks In Central & Eastern Europe 2014” se numară: creşterea activelor, profitabilitate, relaţii strategice şi produse inovative.

„Suntem mai mult decât onoraţi să fim desemnaţi cea mai bună bancă din România, primind inclusiv recunoaşterea internaţională a rezultatelor noastre, cu atât mai mult cu cât anul acesta împlinim 20 de ani de activitate. În numele Consiliului de Administraţie al băncii, pot să afirm că suntem cât se poate de încrezători în perspectivele BT. Am dovedit că suntem câştigător al crizei, având o cotă de piaţă în creştere cu 3, 5% faţă de anul 2008. În plus, Banca Transilvania este unul dintre cei mai mari susţinători ai economiei româneşti, cu un model de business adecvat”, declară Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania a înregistrat în 2013 un profit brut BT de 443, 1 milioane lei, mai mare cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Numărul de clienţi activi a ajuns la 1, 76 milioane la finalul anului trecut, faţă de 1, 67 milioane, la 31.12.2012. Ultimul trimestru din 2013 a fost unul dintre cele mai bune perioade din istoria băncii în ceea ce priveşte creditarea, fiind acordate – atât companiilor, cât şi persoanelor fizice – peste 25.000 de împrumuturi noi, în valoare totală de 3.179 milioane lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu