Fujikura a angajat 500 de oameni la Cluj și Dej

Foto: Agerpres

Fujikura Automotive România, compania de fibră optică şi cablaje pentru industia auto care a preluat ACE Cluj a pierdut peste 100 de angajaţi după închiderea a două unităţi în 2008, din cauza crizei economice. Compania crede însă în revenirea pe piaţă a produselor pentru industria auto şi investeşte în extinderea şi mărirea unităţilor deja existente de la Cluj Napoca şi Dej. Fujikura angajează până la finalul anului peste 500 de oameni la fabricile din Cluj Napoca şi Dej. Cele două unităţi de producţie au adus în 2011 o cifră de afaceri de 159 de milioane lei şi datorită investiţilor de peste 5 milioane de euro de anul trecut, compania a ajuns la 3.000 de angajaţi în cele două unităţi de producţie.

Mike Campan, reprezentant al companiei, a declarat  că în ultimele două luni Fujikura a angajat 500 de muncitori, iar angajăriile nu se opresc aici.  Firma continuă să facă investiţii şi continuă să se extindă din punct de vedere al spaţiului. Recent a închiriat o hală de 4. 700 de metri pătraţi în parcul industrial din Dej şi o altă hală pentru unitatea din Cluj-Napoca, ocupând întreaga hală din Arc Parc pentru partea de cablaje. Fujikura operează în parcul din Dej alături de producătorul de componente auto Trelleborg. Cele două fabrici au fost completate de un birou de cercetare şi dezvoltare deschis recent la Sibiu unde au fost angajaţi până acum 10 ingineri, urmând ca efectivul să crească la 21 de persoane.

După ce închiderea fabricii de la Jibou a lăsat fără locuri de muncă mai bine de 90 de oameni, fabrica nu doreşte revenirea în oraşul sălăjan. „Nu avem niciun plan pentru extinderea fabricii la Jibou, dar am făcut angajări în unităţiile de producţie existente, angajări care vor continua până la sfârşitul anului”, a declarat Campan pentru Transilvania Reporter. În 2009, fabrica a mai închis şi unitatea din Câmpeni, judeţul Alba, concentrându-se pe producţia din Dej şi Cluj.

România, „pilonul de bază”

Cablajele produse la fabricile din România sunt destinate exclusiv exporturilor în ţări precum Spania, Germania, Cehia, Ungaria sau Polonia. După ce în 2009 a fost închisă o unitate de producţie din Spania, România a devenit pilonul de bază al fabricii de fibră optică şi cablaje, compania având în ţara noastră cea mai mare concentrare din Europa. Producţia din România se îndreaptă către doi clienţi principali Volkswagen şi Valeo. Banii investiţi anul trecut au fost în principal pentru dezvoltarea unui proiect pentru Volkswagen ce are în vedere producerea unor cabluri pentru motor. Unităţile din România mai produc cablaje pentru portiere, climă, airbag, bare, pavilion sau pentru direcţie şi mai au clienţi secundari precum Delphi, Antolin sau Brose. Produsele companiei sunt montate pe autoturisme din gamele Audi, Skoda, Seat, Prosche, Ford, Toyota, Mazda, Subaru şi nu numai.

[stextbox id=”custom” caption=”Creștere și descreștere”]Conform statisticilor la nivel global Fujikura a înregistrat o creştere majoră a cifrei de afaceri. Din anul 2002 până în anul 2009, firma a înregistrat o mărire cu 940% a profitului, singurii ani în care firma a realizat pierderi fiind în anii 2001 şi 2008. Odată cu dezvoltarea şi creşterea cifrei de afaceri, firma a ajuns la 40.000 de angajaţi la nivel global. Începând cu luna septembrie a acestui an, compania deschide un nou sediu în Indonesia, investind şase milioane de dolari pentru producţia de fibră optică.[/stextbox]

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. tanase ionel says:

  buna ziua. as dori cand nai faceti angajari sa fiu si eu anuntat.

 2. tanase ionel says:

  vreau sa aflu cand se fac angajari

 3. Dragomir Simion says:

  Buna ziua,Stimate doamna, as dori sa ma ajutati cu o informatie.Acum, in luna IANUARIE se fac angajari la Fujikura?
  Va multumesc anticipat .

 4. iulia says:

  cand se fac angajari as vrea sa stiu si eu

 5. buzea alin says:

  Buna! ma intereseaza un post de sofer cat.D pe microbuzele care transporta angajatii! va rog sa mi dati o adr.de e mail unde pot trimite un cv pentru acest post.va multumesc sau sa fiu anuntat la tel:0751338035.

 6. vasile says:

  doresc sa lucrez in domeniu de cablaje daca mai agajati sau aveti un loca si petrumine lasatimi un raspus va miltumesc 0749603338 sau 0264211723 va mutumesc mult

 7. Butacu Bianca says:

  Imi puteti da o persoana de contact? Informatii despre angajare si despre angajator, va rog.

 8. ionel says:

  buna as dori un nr de tel pt angajare

 9. spac pavel says:

  Doresc sa ma angajez am scoala profesonala nr.meu telefon0755948571

 10. Alin says:

  Buna ziua as fi interesat pentru un loc de munca daca mai sant libere Nr meu 0746764353

Postaţi un comentariu