Firma clujeană EBS România, preluată de către gigantul telecomunicațiilor, NTT DATA

Întreg pachetul de acțiuni al EBS România a fost cumpărat de numărul 1 mondial în telecomunicații, NTT Group.

Furnizorul clujean de servicii IT, EBS, este începând de astăzi parte integrantă a NTT Data Corporation, gigantul japonez care domină piața globală a telecomunicațiilor. Asocierea dintre cele două entități este parte a unei strategii de dezvoltare a coroporației nipone de a-și externaliza serviciile de management al aplicațiilor și platformele Microsoft și Java.

NTT Data, companie cu sediul în Mare Britanie care activează în domeniul financiar, juridic,  managementul afacerilor, promovarea colaborării intersectoriale, planificare strategică şi acţionariat al companiilor din grup, are ca scop extinderea serviciilor de outsourcing furnizate deja în India, Italia și Vietnam. Pentru a intra pe piața europeană, NTT Data a preluat întregul pachet de acțiuni al EBS România, corporație care de 13 ani oferă servicii de dezvoltare software, testare, asigurarea calităţii şi servicii de suport pentru managementul aplicaţiilor atât pe piața locală, unde este lider, cât și pe piața internațională, în special în țările vorbitoare de limba germană.

CEO-ul NTT DATA, Patrizio Mapelli, a declarat că această asociere este rodul unei lungi colaborări anterioare și că demersul vizează o îmbunătățire a serviciilor oferite: „EBS şi grupul NTT DATA colaborează îndeaproape de mulţi ani în cadrul a numeroase proiecte. Parteneriatul este un pas important pentru noi, sprijinindu-ne în dezvoltarea unor servicii strategice pentru companii mari din întreaga regiune EMEA. Vom continua să aplicăm cele mai bune practici în deservirea clienţilor nostri şi să atragem noi clienţi datorită capacităţii EBS de a oferi servicii specializate”, se arată într-un comunicat.

Potrivit aceluiași comunicat, CEO-ul EBS România, Daniel Metz a declarat că parteneriatul pe termen lung cu NTT Data îi oferă firmei sale o mai bună vizibilitate pe piața internațională. Acesta a mai explicat că EBS va continua să-și extindă activitatea pentru companii de IT internaționale și clienți din România, avantajați de acest parteneriat urmând să fie și angajații firmei, cărora le vor fi deschise noi orizonturi.

EBS România s-a înființat în anul 2000 la Cluj-Napoca și estimează pentru anul 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 18 milioane de euro, după ce în anul 2012 înregistrase 13 milioane de euro, cu aproape 50% mai mult față de 2011.

NTT Data este parte a gigantului japonez NTT Group, firmă care are peste 220.000 de angajați și o cifră de afaceri de 130 de miliarde de dolari. Niponi sunt recunoscuți ca fiind numărul 1 mondial în domeniul telecomunicațiilor, având o acoperire de rețea în 160 de țări. De asemenea, compania este listată la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka, Sapporo, New York și Londra și ocupă locul 32 în topul Fortune Global 500, după cifra de afaceri.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu