Dräxlmaier creează 1.000 de noi locuri de muncă la Satu Mare

Fabrica Dräxlmaier din Satu Mare / Fotoreporter: Vasile Mihovici

Dräxlmaier, companie aflată pe locul 67 în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto și unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto din România, face un nou val de investiții la Satu Mare. Fabrica investește peste 25 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție, extindere care va genera, până la sfârșitul anului, aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă.

Fabrica din Satu Mare va avea 6.000 de angajați

Compania Dräxlmaier are peste 12.500 de angajați în cele cinci fabrici din țară, din care peste 5.000 sunt la Satu Mare. Și se anunță extinderi. Investiția de 25 – 30 milioane euro are ca scop creșterea capacităților de producție pe termen mediu, ceea ce va genera noi locuri de muncă.

            “În Satu Mare, unde se află cea mai mare fabrică din România, cu peste 5.000 de angajaţi, planurile noastre pentru perioada următoare vizează noi investiţii şi angajări de personal. Este adevărat că în ultima perioadă criza economică a afectat foarte multe companii, inclusiv din industria auto, însă datorită produselor noastre competitive am reuşit să ne menţinem şi chiar să anunţăm noi extinderi. Numărul de angajaţi pentru 2013-2014 a fost planificat în funcţie de previziunile de business pe termen mediu. Până la finalul anului, actuala investiţie va genera aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă. Pe măsură ce vor apărea şi alte oportunităţi de extindere, vom lua în calcul această variantă care va presupune şi noi angajări“, ne-a declarant directorul fabricii de la Satu Mare, Ioan Hodrea.

Accent pe pregătirea angajaților

Directorului Ioan Hodrea susține că politica firmei în ceea ce priveşte personalul este bazată pe formarea și specializarea acestora, inclusiv prin schimburi de experiență în străinătate, și admite că succesul companiei se datorează și pregătirii angajaților la rang înalt. “În privinţa angajaţilor, satisfacţia acestora este o prioritate pentru noi, de aceea încercăm să le oferim oportunităţi noi de avansare şi specializare, schimburi de experienţe în fabricile noastre din alte ţări“, spune acesta. „Ne bucurăm că putem menţine angajaţii pe care îi avem deja şi că putem anunţa noi angajări şi planuri de extindere. De asemenea, este important pentru noi ca angajaţii să aibă acces la cea mai înaltă pregătire, de aceea ne vom concentra pe instruirea adecvată a acestora“, mărturisește oficialul.

[stextbox id=”custom” caption=”Investiții de 150 milioane de euro în România și peste 13.000 de locuri de muncă create”]

Compania a investit timp de opt ani peste 150 de milioane de euro și a deschis în România cinci uzine care produc diverse componente auto pentru mărci prestigioase precum Mercedes-Benz, Audi, Porsche, BMW, Maserati, Jaguar, Land Rover, Volkswagen sau Fiat. Au început la Pitești, în 1993, cu doar 386 de persoane care produceau componente pentru BMW, după care, în 2006, numărul de angajați ajungea la aproape 18.000. În ciuda crizei care în 2010 a lăsat fabricile cu doar 10.000 de angajați, Dräxlmaier va avea în România cel puțin 13.000 de angajați în 2013, iar în 2014 numărul acestora va urca până la 13.600.

 

[/stextbox]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu