Cota unică rămâne la 16% şi în 2014

Cota unică va fi menţinută la 16% şi, pentru moment, Guvernul a renunţat la ideea impozitării progresive, a anunţat, joi, Premierul Victor Ponta.

“Acum, nu. În principiu, ca orice social-democrat – deşi impozitarea progresivă există şi în Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrată, sau în Marea Britanie – în general, susţin ideea, principiul, însă avem o înţelegere politică foarte clară la formarea USL, de păstrare a cotei unice, şi cota unică rămâne 16%”, a declarat Victor Ponta citat de Mediafax.

Discuţiile legate de fiscalitate au generat noi controverse în interiorul USL. După apariţia în media a unor scenarii ale Ministerului de Finanţe care vizau majorarea încasărilor bugetare, printre acestea aflându-se creşterea cotei unice sau scăderea TVA, lideri ai PNL au anunţat că liberalii vor părăsi guvernarea dacă nivelul citei unice de impozitare va fi majorat pentru 2014.

Premierul Victor Ponta a recunoscut că că el este cel care i-a cerut ministrului de Finanţe diferite scenarii pentru creşterea încasărilor la buget.

Distribuie:

Postaţi un comentariu