ContiTech inaugurează o hală de sculărie la Carei

Concernul german Continental AG își mărește capacitatea de producție de la fabrica Contitech din municipiul Carei, județul Satu Mare, investind într-o nouă hală de sculărie. Investiția se ridică la 1, 5 milioane de euro şi va fi inaugurată marţi. Hala va avea aproximativ 1000 de metri pătrați și va asigura principala cantitate de dispozitive şi unelte pentru producţie necesare fabricii din Carei. Investiția va genera 30 de noi locuri de muncă pentru persoane calificate.

ContiTech Fluid Automotive România, subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, are în acest moment 1.600 de angajați la fabrica din Carei, fiind cel mai important angajator din zona de sud a județului Satu Mare și unul dintre cei mai importanți din întreaga zonă.

Potrivit responsabilului în comunicare al Contitech, Imola Kiss, concernul Continental a investit până acum la Carei aproximativ 119 milioane de euro. Fabrica cuprinde, pe lângă noua investiție, trei hale de producție, ultima inaugurată în 2012.

Cu o cifră de afaceri de 32, 7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 170.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu