BCR a trecut pe câştig

sursa foto: rtv.net

BCR a trecut pe profit în primul semestru, cu un rezultat de 556, 7 milioane de lei (126, 8 milioane de euro), faţă de pierderea de 548, 5 milioane de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb activele au scăzut cu 4, 9%, la 69, 72 miliarde de lei comparativ cu finele anului 2012.  La sfârşitul primului trimestru, BCR înregistra pierderi de 12, 1 milioane de lei, pe fondul unei deteriorări atât a venitului operaţional, cât şi a profitului operaţional.

Deşi activele s-au redus cu 4, 9%, la 69, 72 miliarde de lei, BCR şi-a menţinut poziţia de lider al pieţei în funcţie de active. De asemenea, rezultatul operaţional s-a apreciat cu 3% faţă de primele şase luni ale anului trecut, la 1, 24 miliarde lde ei.Rata creditelor neperformante (NPL) a crescut în continuare, la 29, 2% din portofoliul total de împrumuturi la finele lunii iunie. Soldul creditelor acordate a scăzut însă cu 4, 3% faţă de finele anului trecut, la 50, 94 miliarde lei, pe fondul unei cereri slabe de finanţare. „Banca intenţionează să se concentreze asupra creditării în lei, astfel încât să inverseze combinaţia de valute în cadrul portofoliului de credite pe termen mediu şi lung şi să-şi folosească din plin capacitatea puternică de autofinaţare în lei”, se arată în comunicatul BCR.

Şi soldul depozitelor s-a diminuat cu 3, 2%, la 36, 65 miliarde de lei, economisirile fiind principala sursă de finanţare a BCR, la care se adaugă sprijinul băncii-mamă şi alte surse de finanţare.

Venitul net din dobânzi a avansat cu 0, 9%, la 1, 44 miliarde de lei, iar cel din comisioane a crescut cu 2, 9%, la 326, 1 milioane de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu