Banca Transilvania, profit de 123, 5 milioane de lei

Banca Transilvania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit brut de 123, 5 milioane lei, mai mare cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

La sfârşitul primelor trei luni ale acestui an, activele băncii totalizează 32.924 milioane lei, soldul creditelor este cu 2, 5% mai mare decât era la finalul anului 2013, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi este cu 3% peste nivelul de la sfârşitul anului 2013 – creşterile sunt peste nivelul bugetat.

În primul trimestru din 2014 au fost acordate, atât companiilor, cât şi persoanelor fizice, peste 22.700 de credite noi, în valoare totală de 2.315 milioane lei.

“Obiectivul major al băncii, pentru 2014, este creşterea veniturilor şi eficientizarea proceselor. Cifrele arată creşteri semnificative ale volumelor tranzacţiilor prin BT şi ale veniturilor operaţionale, care cresc mai repede decât activele băncii. Clienţii noştri folosesc din ce în ce mai mult servicii bancare oferite de BT, devenim banca lor principală. Pe partea de creditare focusul nostru este creşterea responsabilă, unde segmentul persoane fizice şi firme mici, adică retailul, rămâne ţinta principală”, a preciyat Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Veniturile operaţionale ale Băncii Transilvania au ajuns la 425 milioane lei, cu 19% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost de 357 milioane lei. Marja netă a dobânzii a fost de 3, 36%, în trimestrul I 2014. “Rezultatul pozitiv din anul 2014 al Băncii Transilvania a fost sprijinit inclusiv de iniţiativele de eficientizare a activităţilor, respectiv de cele de control al costurilor, care au dus la o îmbunătăţire a raportului cost/venit cu aproape 300 puncte de bază fata de trimestrul I 2013, ajungând la 46, 9% în trimestrul I 2014”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei bancare.

Solvabilitatea băncii este de 13, 49%, luând în considerare profitul cumulat al primului trimestru.

Horia Ciorcilă a primit un al patrulea mandat din partea acţionarilor pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu