Banca Transilvania lansează Facebook Payments

Banca Transilvania lansează în premieră în România Facebook Payments. Prin intermediul acestui serviciu, clienţii care folosesc BT24 Internet Banking pot efectua transferuri de bani folosind reţeaua de socializare Facebook.

De asemenea, BT lansează alte două facilităţi: transferurile de bani prin SMS şi prin email. Serviciul de Internet Banking de la Banca Transilvania, BT24, include astfel 3 opţiuni noi.

BT este prima bancă din România care transformă Facebook-ul în Facebank, adăugând reţelei de socializare o componentă financiară, pentru trimiterea şi primirea de bani, instant, după confirmarea tranzacţiei de către beneficiar. „Prin lansarea Facebook Payments, deschidem Sucursala BT Facebank. Pe pagina de Facebook BT sunt disponibile, de asemenea, aplicaţii pentru a apela la câteva dintre produsele şi serviciile băncii. În plus, oferim consultanţă prin această reţea de socializare“, afirmă Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking în cadrul BT.

Atât în cazul Facebook Payments, cât şi al transferurilor de bani prin SMS sau email, beneficiarii pot fi inclusiv persoane care nu sunt clienţi ai Băncii Transilvania. Cel care trimite banii prin BT24 Internet Banking nu este necesar să cunoască detaliile contului bancar al destinatarului, acesta din urmă fiind înştiinţat printr-un mesaj pe profilul său de Facebook, respectiv prin intermediul unui mesaj pe telefon sau printr-un email cu privire la transfer. Tranzacţiile au un grad de securizare de 100%, iniţierea lor presupunând confirmarea online, în cadrul BT24, de către persoana care iniţiază transferul.

Cât priveşte plăţile prin SMS şi email, acestea oferă posibilitatea oricărei persoane să trimită bani cunoscând doar numărul de telefon sau emailul beneficiarului. Practic, cel care trimite banii va completa detaliile plăţii, iar destinatarul va primi un SMS sau un email în care este indicată suma şi numele expeditorului. Acceptarea sumei se realizează prin accesarea linkului conţinut de respectivul mesaj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu