Analiză. Ce afaceri fac cele mai prospere firme din Sălaj

TenarisSilcotub este firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Sălaj

Cinci dintre primele zece firme din judeţ ca şi cifră de afaceri au ca obiect de activitate comerţul cu ridicata. Cel mai profitabil pare să fie comerţul cu ridicata al combustibililor, cu care se ocupă trei dintre cele cinci firme din domeniu. Toate acestea sunt date ce se regăsesc într-un top realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj, în care sunt incluse primale 100 de firme din Sălaj după cifra de afaceri.

Firmele străine, primele locuri în top

Prima firmă din top esteTenarisSilcotub, ce are ca obiect de activitate producţia de tuburi, ţevi, profile tubulare şi accesorii pentru acestea din oţel. Multinaţionala de la Zalău a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1.666.747.158 de lei, mai mare de mai bine de trei ori faţă de următoarea clasată, firma Echipcomerţ Trade Company SRL din Şimleu Silvaniei. Aceasta are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al maşinilor – unelte şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 454.736.041 de lei. Tot comerţ cu ridicata, dar de data aceasta al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate, face şi firma de pe locul III. Este vorba despre Euro-Activ SRL, cu o cifră de afaceri realizată în 2012 de 125.797.802 lei. Poziţia a patra în acest top este adjudecată de Trado Avandgard Commerce SRL, o firmă din Şimleu Silvaniei înregistrată în februarie 2012, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi a materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare. Societatea are un capital social de numai 200 de lei, dar cu o cifră de afaceri de 113.897.065 de lei.

Construcțiile și consultanța, profitabile

Hanna Instruments SRL Nuşfalău, societate care se ocupă cu fabricarea instrumentelor şi dispozitivelor pentru măsură, verificare, control şi navigaţie, este pe locul patru, cu o cifră de afaceri de 106.190.478 de lei, iar locul pe locul şase este producătorul de aparate de distribuţie şi control a electricităţii, Energobit Prod SRL Jibou, cu o cifră de afaceri de 93.958.463 de lei.

Pe locul şapte este Drum Construct SRL Pericei, firmă de constructii de drumuri şi autostrăzi, cu 79.885.457 de lei cifră de afaceri, iar pe opt – Inserco SRL Zalău (comerţ cu ridicata al combustibiilor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate), cu 73.530.885 de lei.

Ultimele două locuri din Top 10 sunt ocupate de Simex Grup SRL Şimleu, ce are declarat ca obiect de activitate consultanţă pentru afaceri şi management şi o cifră de afaceri de 62.831.336 de lei, respectiv Primarom Exim SRL Zalău, firmă ce se ocupă de comerţul cu ridicata al combustibiilor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate, a cărei cifră de afaceri s-a ridicat anul trecut la 56.705.745 de lei.

Cifra de afaceri la nivel de judeţ a crescut anul trecut, în raport cu anul precedent, cu 9, 83 la sută, cea mai mare creştere fiind înregistrată în domeniul comerţului şi turismului, unde cifra de afaceri a fost mai mare cu 33 la sută.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu