Ajutor de stat de 25 de milioane de euro pentru fabrica Bosch

Ajutorul de stat oferit de Guvern companiei Bosch pentru investiția în fabrica de la Jucu este în valoare de peste 25 de milioane de euro. Premierul Victor Ponta a declarat la inaugurarea fabricii că acest ajutor a fost ”cea mai bună investiție”.

“Investiţia Bosch este extrem de importantă, una care reflectă încrederea pe care compania o are în România. 70 de milioane de euro, câteva sute de locuri de muncă, toate acestea reprezintă veşti bune. Mă bucur că Ministerul Finanţelor a aprobat schema de ajutor de stat şi cred că participarea noastră cu peste 25 de milioane de euro la acest proiect este cea mai bună investiţie pe care poate să o facă Guvernul. Sunt convins că Bosch este în România pentru a rămâne, a continua să investească şi pentru a se extinde.  Când companii germane de renume, precum Bosch, Daimler sau Deutsche Bank, investesc în România, “este cel mai bun mesaj pe care ţara noastră îl poate primi şi înseamnă că este o ţară atractivă.Le doresc celor de la Bosch să profite de măsurile luate de Guvern privind scutirea de impozit a profitului reinvestit şi să facă profit cât mai repede, pe care să îl reinvestească în România”, a spus Ponta.

La tăierea panglicii inaugurale premierul a dat dovadă de multă politețe când l-a invitat și pe primarul Emil Boc să li se alăture celorlate oficialități la acest moment. În final, panglica a fost tăiată de premierul Victor Ponta, de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, de oficiali ai Bosch  şi de primarul  Emil Boc. La inaugurare au mai fost prezenţi, printre alţii, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea aținut să precizeze că Guvernul a semnat în total 33 de acorduri de finanțare în baza legislației privind ajutorul de stat pentru investiții străine. Investițiile respective se ridică la 1 miliard de euro, din care valoare ajutorului de stat român este de 325 de milioane de euro.

Bosch a inaugurat de Ziua Europei în comuna Jucu cea de-a doua fabrică de componente auto pe care o deţine în România. Până la finele anului viitor aici vor lucra 750 de angajați, investiția ridicându-se la pester 70 de milioane de euro.  Fabrica face parte din divizia de electronică auto a Bosch, care deţine la nivel global 13 unităţi de producţie, cu 24.000 de angajaţi.

Urmărți aici o galerie foto de la inaugurarea fabricii de la Jucu:

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. duffy says:

    …negocierile cu bosch au fost incepute in perioada guvernului boc , inclusiv privitoare la ajutorul de stat, atunci s-a batut palma…deci “multa politete” este o remarca deplasata……
    nerecunoscatorilor……………………

Postaţi un comentariu