20.000 de elevi din șapte județe vor fi consiliați profesional

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj lansează un proiect de consiliere vacațională și de carieră pentru elevi. Proiectul „Skills for Jobs” este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni”.

„Skills for Jobs” are ca obiectiv principal consilierea vocațională și de carieră a unui număr de 20.000 de elevi din 7 județe. ”Alături de valoarea finanțării de aproximativ 5 milioane euro, plus valoarea acestui proiect este dată și de importanța pe care o are pentru fiecare tânaăr orientarea în alegerea profesiei și carierei. Acest aspect al consilierii în alegerea traseului vocațional a fost identificat de către beneficiar ca fiind determinant pentru evitarea șomajului în rândul tinerei generații”, spun reprezentanții AJOFM.

Agenția implementează acest proiect în regiunile Nord-Vest și Vest, propunându-și ca în colaborare cu elevii, părinții și cadrele didactice sa traseze carierele profesioniștilor de mâine.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Danila says:

  -ce are ajofm cu scolarii?si de ce in 7 judete daca ajofm e pe judetul cj?
  -testarea psihologica e o activitate care tine de intimitatea persoanei,mai importanta decat cnp;datele rezultate din testari psihologice sunt considerate date cu caracter personal
  -ajofmcj au fost avertizati in 2012 de Autoritatea Nationala de Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal pt ca au amprentat someri fara sa anunte autoritatile in drept,acum o fac cu aprobare dar nu e obligatorie amprentarea;sunt articole in presa clujeana pe tema asta;un google si gasiti
  -testarea asta o pot face psihologii din scoli,nu trebuia neaparat ajofm
  -sa ne spuna dl don-cu mentiunea cunoasterii consecintelor legale ale falsului in declaratii-cati someri au fost testati psihologic la ajofm si cati dintre ei au gasit de lucru,sunt angajati?
  -toti somerii existenti in Romania sunt someri din cauza ca nu s-au testat psihologic inainte de calificare?
  -in jud cj sunt aprox 10.000 someri si cam 2500 locuri munca vacante;diferenta de 6500 sunt someri ca nu vor sa lucreze sau ca n-au fost testati?
  -dar cei care au facut teste de orientare,s-au calificat conform aptitudinilor,au muncit ani de zile si tot au ajuns someri?acestia sunt o dovada ca angajarea nu depinde doar de teste,ci in primul rand de existenta locului de munca,de bunul mers al economiei,mai ales in ziua de azi,cand te angajezi unde poti,nu refuzi un loc de munca ca nu corespunde testelor…
  -util de studiat inainte de testari:
  -Legea 677/2001-prelucrarea date personale
  -Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog
  -COD DEONTOLOGIC PSIHOLOG

Postaţi un comentariu