Cinci orașe europene unde să îţi bei cafeaua

Cafea servită cu dichis la Viena
eepurl.com

Când călătorești, o doză de cafeină, atent preparată și servită, este exact ce îți trebuie înainte de a porni la explorat. Mai târziu, după câteva obiective turistice sau activități trecute în palmares, o cafea sorbită leneș într-o cafenea cu dichis te face să îți spui că viața nu e chiar așa de rea.

Deci, unde se beau cele mai bune cafele pe bătrânul continent? Publicațiile de travel se contrazic în general pe această temă, de exemplu unele omițând – scandalos! – Viena din recomandări, iar altele trecând cu vederea cafeaua italiană. Am pus până la urmă cap la cap mai multe topuri „de specialitate”și am adăugat câte ceva din experiențele redactorilor cluj.travel și iată ce a ieșit.

Viena. O grămadă de orașe sunt mândre de tradiția cafenelelor lor, dar numai Viena se poate lăuda ca a introdus știința de a bea această licoare în Patrimoniul UNESCO. Încă din secolul al XVII-lea, orașul se laudă cu cafenelele sale cu mese de marmură și scaune Thonet. În medie, pe lista unei cafenele respectabile se găsesc peste 20 de feluri de cafea, așa că studiați-o atent și nu vă temeți să cereți ajutor chelnerilor, dispuși oricând să vă ajute.

Roma. În Roma găsești de băut o cafea aproape oriunde. Este de parcă tot orașul și-ar trage seva din cofeină. Cappuccino, macchiato, espresso, la fel ca pastele și picturile renascentise, împânzesc orașul. Și la fel ca ele, sunt o formă de artă. Specialiștii în cafea, numiți „baristi”, sunt foarte atenți cu alesul boabelor, al mașinilor de făcut cafea și prezentarea cafelei.

Istanbul. Paradoxul acestui oraș este că, deși cafeaua turcească a cucerit Europa mai eficient decât Imperiul Otoman, localnicii beau mai mult ceai decât cafea. Pentru a prepara o cafea turcească bogată și aromată, cafegiii din capitala culturală a Turciei prăjesc și apoi macină boabele până ajung o pulbere fină. Acesta este apoi fiartă în ibric, câteodată simultan cu zahărul. Produsul obținut se toarnă în cești mici, fără să fie strecurat, așa că trebuie așteptat până când zațul se așează.

Lisabona. Capitala Potugaliei se laudă cu propriul brand de cafea. „Bica” portugheză rivalizează cu cafeaua turcească în intensitate, dar este ceva mai puțin aspră, spun cunoscătorii. Ca să savurați una dintre aceste cafele aromate, va trebui să intrați într-o „pasteleria”, unde se servesc întotdeauna și celebrele produse de patiserie locale.

Paris. În Orașul Luminilor este mai degrabă vorba despre cafenele decât despre cafea, deoarece cunoscătorii se plâng de boabele prea prăjite și de mașinile de slabă calitate. Cafenele, însă, sunt cele care nu te lasă să pleci din oraș fără să fi gustat un pic din aroma laissez-faire pariziană.

Postaţi un comentariu