Trei premiere la Teatrul de Nord în octombrie, dintre care una naţională

Directorul artistic al Teatrului de Nord Satu Mare, Andrei Mihalache / Sursa foto: satmareanul.net

Trei premiere vor avea loc în luna octombrie la Teatrul de Nord Satu Mare, printre acestea fiind şi ‘Meşterul Manole’ de Viorel Cacoveanu în regia lui Andrei Mihalache, piesă jucată în premieră naţională.

Directorul artistic al Teatrului de Nord Satu Mare, Andrei Mihalache, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în luna octombrie vor avea loc trei din cele 15 premiere programate în stagiunea 2013-2014, marcată de problemele cauzate de mutarea temporară într-un alt spaţiu, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii instituţiei.

‘Este o stagiune densă, chiar dacă avem deocamdată probleme cu căldura, chiar dacă ne vom muta la Casa de Cultură a Sindicatelor, am căzut de acord să nu diminuăm numărul de premiere, să ţinem publicul pe diferitele categorii de abonamente în priză şi să nu muncim mai puţin, dimpotrivă’, a declarat Mihalache.

Prima premieră este una naţională, ‘Meşterul Manole’, scrisă de Viorel Cacoveanu în regia lui Andrei Mihalache.

‘Prima premieră va avea loc duminică, 13 octombrie este ‘Meşterul Manole’ sau ‘Drumul spre Europa’, în premieră naţională, scrisă de un dramaturg clujean cunoscut în primul rând pentru piesele scrise înainte de 1990, Viorel Cacoveanu. E o privire contemporană ironic amară asupra mitului meşterului Manole. Toate lucrurile s-au putut întâmpla atunci sau pe pot întâmpla şi astăzi, este o tragicomedie, un spectacol de public, cu distribuţie numeroasă’, a mai apus Mihalache. 

Această piesă va fi prezentată şi în alte oraşe din Ardeal. 

De asemenea, printre premierele lunii octombrie se numără ‘Capra cu trei iezi şi iedul cu trei capre’, o adaptare după I. Creangă şi O. Pancu-Iaşi, în regia lui Andrei Mihalache şi ‘Profesorul de franceză’ de Tudor Muşatescu, tot în regia directorului artistic al teatrului. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu