Trei edituri clujene, premiate la concursul „Cea mai frumoasă carte din România”

Cea mai frumoasă carte a României a fost aleasă zilele acestea în cadrul concursului cu acelaș nume desfășurat la București, în cadrul unei gale organizate de Asociația pentru Performanță și Cultură. De asemenea, în cadrul aceluiaș eveniment, două edituri din orașul de pe malul Someșului Mic au primit premiul III și premiul pentru cărți de copii.

Concursul organizat de clujenii de la Asociația pentru Performanță și Cultură și este singura „înfruntare”  la nivel național între edituri în domeniul designului de carte. Competiția s-a derulat începând cu vara anului 2013 și a avut premiera în data de 4 noiembrie. În concurs au fost înscrise peste 100 de edituri care au prezentat 174 de cărți.

„Criteriul principal de selecție a cele mai frumoase cărți din România a fost modul în care designul cărții ajută la o mai bună înțelegere a mesajului cărții”, a declarat pentru Transilvania Reporter coordonatoarea proiectului, Adina Pașca.

Premiul cel mare al concursului a fost câștigat de cartea „Munka” (Autor: Rosta Jozsef, Design/Grafica: Timotei Nadasan, Publicata de autor), realizată la Cluj de editura „IDEA”. Celelalte premii care au ajuns în Ardeal aparțin editurilor Tact (Premiul III „ Orasul posibil: In(ter)ventii in spatiul urban postcomunist ”  – Autor: Ina Stoian, Daniela Calciu, Design/Grafica: Alice Stoicescu (concept grafic, design, prepress), Lucian Sandu Milea (ilustratii), Asociatia + / – si Editura Tact) și editurii Koinonia (Premiu carte pentru copii „ Blanka Birodalma ”  – Autor: Balazs Imre Jozsef, Design/Grafica: Agnes Keszeg (ilustratii), Suto Ferenc (design), Editura: Koinonia).

Expoziţia Cele mai frumoase cărţi este organizată de Asociația pentru Performanță și Cultură, originară din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Institutul Francez din București. Evenimentul face parte din proiectul cultural cu același nume, realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), aflat la editia a II-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu