Succes clujean la UNITER: Anca Hanu, distinsă cu premiul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”

Actrița Anca Hanu a câștigat luni seară Premiul Uniter la categoria „cea mai bună actriță în rol principal”, pentru prestația din “Amalia respiră adânc”, spectacol pus în scenă la Teatrul Național din Cluj Napoca. Spectacolul în regia și scenografia lui Tudor Lucanu a avut premiera în luna februarie a anului trecut. Anca Hanu a mai fost nominalizată la Uniter în 2007, pentru debut, cu rolul „Grace” din spectacolul “Purificare”, în regia lui Andrei Şerban, jucat la Teatrul Național din Cluj.

„Mulțumesc ambelor jurii pentru acest premiu. Tudor Lucanu m-a condus atât de frumos în acest personaj, a fost cu mine din copilărie și până la bătrânețe. Nu aș fi putut singură. Alina Nelega, îți mulțumesc pentru textul minunat pe care l-ai scris și care este un examen pentru orice actriță”, a precizat Anca Hanu pe scena Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Actrița Anca Hanu a mai câștigat cu spectacolul „Amalia respiră adânc” premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (2014) şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal oferit de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Întâlnirile Internaţionale de la Cluj (2014).

Cea de-a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER 2015 a avut loc în 25 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu