Spectacolul “Unchiul Vania” regizat de Andrei Şerban se reia cu o nouă distribuţie

Foto: István Biró

Prima reprezentație din această stagiune a spectacolului Unchiul Vania de A. P. Cehov, în regia lui Andrei Şerban va avea loc în această seară în Sala Mare (format studio) a Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Spectacolul, care se joacă de şapte stagiuni cu casa închisă, a sărbătorit în luna iulie 2013 cea de a 100-a reprezentaţie. Începând cu această stagiune, Unchiul Vania poate fi văzut într-o nouă distibuţie, rolul principal fiind interpretat de Gábor Viola, iar Sonia de către Csilla Albert. Din distribuţie continuă să facă parte actorii: József Biró, Enikő Györgyjakab, Emőke Kató, Réka Csutak, Zsolt Bogdán, Csilla Varga, Attila Orbán și Ferenc Sinkó.

Vorbind despre spectacolul reluat, Andrei Şerban preciza: „Lucrul în teatru nu se oprește niciodată. Perfecțiunea e un cuvânt periculos. E ca și viața, care nu e niciodată «perfectă», ci în continuă schimbare. Teatrul există doar în prezent, are loc doar în clipa asta, acum; nu te poți baza pe succesul avut ieri. Cum să rămâi viu, adevărat, să «prinzi» clipa? Rutina, obișnuința, manierismele ne pândesc pe toți la orice cotitură. Dacă nu privești cu luciditate și rigoare, dacă nu faci efort, vibrația autentică a artei e în pericol. Am însă convingerea că acești actori formidabili vor reuși, prin devotamentul și talentul lor, să mențină vie nu doar arta lor, ci și încrederea în umanitate a familiei Unchiului Vania”.

Spectacolul Unchiul Vania a câștigat Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2007, Premiul pentru cea mai bună regie (Andrei Șerban), Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi) și Premiul criticilor de teatru din Ungaria pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2007/2008.

La realizarea spectacolului a contribuit asitentul de regie Attila Keresztes, dramaturgia este semnată de Kinga Kelemen, iar scenografia de Carmencita Brojboiu.

Spectacolul Unchiul Vania se va juca sâmbătă, 28 decembrie, ora 19.00 şi pe 12 și 13 ianuarie 2014, ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu