S-a deschis Jumping House: Primul parc indoor de trambuline din Cluj

Primul parc indoor de trambuline din Cluj-Napoca și-a deschis porțile în acest sfârșit de săptămână, oferind astfel alternative de petrecere a timpului liber copiilor de peste șapte ani și adulților suficient de aventuroși să își testeze inventivitatea și abilitățile la sărituri. Sala a fost inaugurată de tinerele gimnaste de la Clubul Sportiv Școlar „Viitorul” și de mai mulți tineri practicanți de parkour care timp de câteva ore au testat cu entuziasm trambulinele.

Ideea sălii s-a concretizat după o vacanță pe care Aneta Neagomir, coproprietara Jumping House, a petrecut-o cu familia în SUA, unde a avut ocazia să vadă și să testeze împreună cu soțul și cu cei doi copii ai ei un parc de trambuline.

„În Cluj nu exista un loc de joacă pentru copiii mari așa că din septembrie 2018 am început să ne gândim cum am putea amenaja un parc de trambuline. Ne-am interesat ce presupune cumpărarea francizei din SUA, însă nu ne puteam apropia de acel preț. Așa că am început să căutăm furnizori, tot în SUA, să vedem dacă putem deschide parcul pe cont propriu”, a precizat Aneta Neagomir pentru Transilvania Reporter.

Aneta Neagomir (foto stânga) | Dan Bodea

Parcul Jumping House este situat pe Strada Fabricii de Chibrituri, intrarea Remarul 16 Februarie, din Cluj într-o fostă sală de nunți și de concerte.

„Ne doream inițial o sală de aproximativ 1000 de metri pătrați și era foarte clar că o vom găsi în zona industrială a Clujului. Spațiul trebuia să îndeplinească o serie de condiții, inclusiv să corespundă normelor ISU și să aibă o anumită înălțime. Până la urmă, în luna iunie a acestui an am găsit acest spațiu de aproximativ 600 de metri pătrați, din care 350 de metri pătrați sunt dedicați trambulinelor olimpice pentru cei care doresc să practice sportul în mod consecvent, cât și traseelor ninja care îți testează abilitățile”, a mai precizat Aneta Neagomir.

Întreaga suprafață este un spațiu în care sportul este îmbinat cu distracția. Panoul de cățărat, coșurile de baschet, săritul în groapa cu bureți sau pe spider wall completează seria atracțiilor. Trambulinele olimpice sunt destinate inclusiv practicanților de parkour, care au la dispoziție mai multe elemente ajutătoare pentru a-și perfecționa tehnica. Trambulinele simple sunt montate pe suprafața sălii, dar și pe un perete lateral. De asemenea, două trambuline sunt destinate săriturilor în groapa cu bureți. Sala este decorată cu picturi murale care fac trimitere la filmul Stranger Things, un serial iubit de adolescenți, inclusiv de copiii proprietarilor.

Proprietarii sălii speră ca în viitor să încheie o colaborare cu Clubul Sportiv Școlar „Viitorul” pentru ca gimnastele înscrise în club să aibă posibilitatea desfășurării unor antrenamente la standardele pe care le oferă noua sală. Desigur, planul este ca sala să devină loc de joacă sau de antrenament pentru cât mai multă lume, din medii cât mai diferite.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Spațiul nu permite accesul unui număr mai mare de 25 de persoane. Ca urmare, vizitatorilor li se recomandă să își facă în prealabil o rezervare. Parcul va fi deschis de luni până vineri în intervalul 13:00-21:00, iar sâmbătă și duminică între 10:00-21:00. Programul va fi în așa fel împărțit încât după ora 19:30 să aibă acces în sală doar personalele peste 16 ani, respectiv adulții.

Deocamdată, accesul în Jumping House este permis copiilor de peste șapte ani și adulților, urmând ca în viitor programul parcului să permită și accesul celor mici. Săriturile pe trambuline necesită atenție și respectarea unor reguli de bază. Accesul se face doar cu șosete speciale marca Skyland Park, ce pot fi achiziționate de la recepție, contra unui cost de opt lei. Șosetele se achiziționează o singură dată și rămân vizitatorilor pentru reutilizare.

În ceea ce privește investiția, aceasta a fost destul de mare. Totuși, ea nu s-a ridicat la 500.000 de dolari cât ar fi costat franciza din SUA.

„Cu banii investiți am fi putut cumpăra o casă într-o zonă bună din Cluj. Nu ne așteptam nici noi, dar au intervenit pe parcurs numeroase cheltuieli neprevăzute, inclusiv avize și aprobări. Dar nu ne pare rău. Eu, personal, sunt foarte fericită să știu că am adus ceva nou în Cluj, la standardul dorit. Singurul regret este că suprafața nu este mai generoasă. Mi-aș dori ca în viitor următorul spațiu să aibă minim 1000 de metri pătrați. Știm ce avem de făcut și foarte multe am învățat din tot acest proces. Inclusiv relația cu soțul meu s-a consolidat prin această muncă în echipă. Știm că nu sunt perfecte lucrurile, dar pot fi îmbunătățite”, precizează Aneta Neagomir.

Foto: Dan Bodea

Foto: Cristina Beligăr

Jumping House a rămas o afacere de familie, însă proprietarii au o echipă în formare pentru zona de bar-recepție și supraveghere a suprafeței de sărituri.

„Încercăm să stăm cât mai mult în sală pentru a vedea ce funcționează și ce nu funcționează. Practic, este un business nou pentru care nu avem un model foarte apropiat la care să ne raportăm”, a mai spus Aneta Neagomir.

Numele sălii a fost ales în luna ianuarie, pornind de la ideea că Jumping House este locul unde poți să sari cât vrei fără să fii certat.

Tarifele de intrare în Jumping House sunt pentru o oră și o jumătate de oră, respectiv 40 și 25 de lei.

Mai multe detalii la adresa de Facebook: https://www.facebook.com/jumpinghouse.ro/

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu