Recital extraordinar Răzvan Suma şi Josu Okiñena – la castelul Karoly

Recitatlul va avea loc duminică, de la ora 18:00

Un recital extraordinar de violoncel şi pian va avea loc duminică, începând cu ora 18:00, în sala Cavalerilor din incinta castelului Karoly din Carei. Este vorba despre recitalul intitulat „Vă place Brahms ?” – susținut de violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Josu Okiñena, aflaţi într-un turneu național care include 12 oraşe din România. În program sunt incluse Johannes Brahms -Sonata nr. 1, op. 38 – în mi minor, Allegro non troppo, Allegretto quasi Menuetto, Allegro, Sonata nr. 2, op. 99 – în Fa Major -Allegro vivace, Adagio affettuoso, Allegro passionato, Alllegro molto.

Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susținute în turneele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia, Răzvan Suma a dovedit o mare sensibilitate și intuiție muzicală, o tehnică performantă redând impecabil – prin diversitatea sonorităților – specificul stilistic al fiecărei piese. În ultimii ani, violoncelistul a realizat o serie de înregistrări speciale, inclusiv pentru Fonoteca de Aur a Societății Române de Radio, 5 CD-uri, precum și transmisiuni în direct la posturi de radio și televiziune.

Josu Okiñena este profesor universitar și șef de catedră al departamentului de cercetare și doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian. Are o activitate solistică importantă alături de artiști precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri. A studiat la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian, cu Marisol Imaz, obținând premiul întâi pentru pian și muzică de cameră, la absolvirea acestei instituții. A cântat cu soliști precum Eduard Wulfson, Marta Almajano, Itxaro Mentxaka, Enrique Baquerizo, Lola Casariego.

Întâlnirea cu violoncelistul Răzvan Suma s-a produs în 2003 și este una dintre cele mai stabile și fructuoase colaborări, însumând peste 70 de concerte de atunci, împreună, perindându-se prin Spania, Argentina, România sau Lanzarote, fiind prezenți pe cele mai importante scene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu