O poveste cu păpuși

Teatrul de Păpuși „Puck”/ Foto: Dan Bodea

Ediția a șaptea a „Muzeului Păpușilor” a început  joi, 8 august, printr-un vernisaj al expoziției de marionete și afișe ce aparțin Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca.

Evenimentul organizat de către Teatrul de Păpuși Puck și Muzeul de Artă prezintă publicului 57 de afișe cu spectacolele teatrului și păpuși realizate manual. Cel mai vechi afiș este din anul 1958 și prezintă spectacolul „Fram, ursul polar”.

Ultimul spectacol al teatrului este „Crăiasa Zăpezii”, iar designul scenografic este de-a dreptul impresionant.

„La corabia din plastic din ultima stagiune am lucrat peste două săptămâni. Aș putea spune că mi-am cusut nervii. E realizată din PET-uri de plastic și a apărut în „Crăiasa Zăpezii”. E foarte greu de lucrat cu plasticul, dar e spectaculos”, a spus Epaminonda Tiotiu, scenograful teatrului.

Întrebat care dintre piesele create are o valoare mai însemnată, Tiotiu și-a comparat păpușile cu proprii copii. „E ca și cum ai zice că ții la unul dintre copiii tăi mai mult, deci nu pot face o comparație”

Stagiunea de anul acesta începe în 31 august cu organizarea unui festival. În fiecare an păpușile și personajele Teatrului Puck încântă aproximativ 25.000 de participanți de toate vârstele.

„Teatrul este pentru toate vârstele de la un an la 99, îi așteptăm pe toți. Partea tristă este că sala în care desfășurăm spectacolele are o capacitate de 94 de locuri. Se adună mult mai mulți oameni și vezi cum se pun copilașii pe jos sau plâng că nu văd bine spectacolul. Sperăm acum că o să avem o sală mai mare odată cu statulul Clujului din 2015, cel de Capitală Europeană a Tineretului”, a declarat Lucian Boldor, impresarul Teatrului de Păpuși Puck.

Expoziția va putea vizitată până la 1 septembrie.

Mai jos puteți vedea o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea

[nggallery id=61]

Distribuie:

Postaţi un comentariu