„Manifest pentru România” ajunge la Cluj

Pianistul Bogdan Vaida

Evenimentul „Manifest pentru România”, un proiect care are ca scop promovarea unor valori pozitive ale țării, ajunge joi la Cluj-Napoca, după două reprezentații cu sala plină în Timișoara și Baia Mare.

Manifestarea constă într-un recital de pian, susținut de pianistul clujean Bogdan Vaida, iar în pauza acesteia va fi vernisată expoziția „România în Culori” – primul proiect de folclor fotografic din țară. Evenimentul va avea loc joi, 19 decembrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului), între 19.00 – 21.00. Prețul unui bilet este de 20 de lei și poate fi achiziționat în avans de la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenților sau în ziua evenimentului, de la fața locului.

„Recitalul și expoziția s-au bucurat de un mare succes la Timișoara și Baia Mare, iar feedbackul publicului a fost pozitiv. Urmează joi recitalul de la Cluj-Napoca, ultimul din acest an. În pauza acestuia, cei prezenți vor putea vedea expoziția din proiectul România în Culori, iar pe lângă asta vor mai beneficia de o prezentare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei”, a spus Alin Vaida, managerul turneului.

Conceptul muzical se învârte în jurul marelui compozitor român George Enescu, interpretarea conținând lucrări ale acestuia, dar și ale lui Johannes Brahms, unul din mentorii lui Enescu. De asemenea, în concert vor putea fi auzite lucrări de Franz Schubert, care prin compozițiile sale, îi este înrudit românului la nivel muzical.

Expoziția „România în culori” este un proiect de folclor fotografic al Photo Romania Festival. Conține cele mai impresionante fotografii de peisaj din țară, iar câteva dintre acestea vor fi prezentate în pauza concertului.

Anul viitor, proiectul va ajunge peste hotare, unde își propune să promoveze România vizual și muzical. Detalii despre proiect pe www.photoromaniafestival.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu