Jean-Michel Jarre, în concert la Sala Polivalentă din Cluj. Noul său album include colaborări cu: Moby, Armin van Buuren sau Massive Attack

Artistul francez Jean-Michel Jarre va susține un concert la Cluj-Napoca, pe 11 noiembrie, în cadrul turneului mondial „Electronica”, informează pagina de Facebook a artistului. Concertul este organizat de Diesel Events și va avea loc la Sala Polivalentă.

Managerul Diesel Events, Mircea Buteanu, a declarant pentru Transilvania Reporter că nu va fi un eveniment ușor de organizat datorită complexității show-ului pe care îl va propune artistul. „Mi-am dorit de foarte mult timp să îl aduc pe Jean-Michel Jarre la Cluj și anul acesta am reușit. Deși ne-am gândit și la Cluj Arena ca loc de desfășurare a spectacolului, vom opta pentru Sala Polivalentă pentru a nu risca să plouă peste noi cum s-a întâmplat la concertul lui Beyoncé din 2007, pe Stadionul Ion Moina. Artistul va veni cu o parte din echipamente, dar vom contribui bineînțeles și noi din punct de vedere logistic. Nu va fi un eveniment ușor”, a precizat Mircea Buteanu.

În ceea ce privește alocarea de 100.000 de lei pe care Fundația Diesel a primit-o în sesiunea de finanțări de la Primărie, făcute publice luna aceasta, Mircea Buteanu a declarant că, deși a solicitat o sumă de 800.000 de lei, ca buget minimal al evenimentului, este mulțumit și de suma alocată.

Turneul mondial „Electronica” al instrumentistului francez începe pe 4 octombrie în Cardiff și include peste 30 de orașe precum Londra, Dublin, Berlin, Oslo, Stockholm, Budapesta, Viena sau Paris.

În ceea ce privește albumul său, „Electronica”, artistul declară:

„Am vrut să atrag în jurul meu oameni din generații diferite, oameni care m-au influențat, care mi-au fost sursă de inspirație și care au o viziune similară cu cea pe care o am eu în privința muzicii. Astăzi, când toată lumea produce muzică electronică, nu mai există granițe. De la Moby, la AIR,   de la Massive Attack la M83, de la Tangerine Dream la Gesaffelstein, muzica electronică are o familie, are o moștenire și are un viitor. Nu am idee dacă acest proiect va produce rezultate, dar toți cei pe care i-am cooptat în el au răspuns afirmativ. Toți au o pasiune pentru clape și pentru sunetul pe care îl produc. Nu este ceva artificial, ci fiecare colaborator a fost ales special pentru muzica lui, pentru sunet, pentru inspirație, ceea ce creează consistența acestui proiect”, precizează Jean-Michel Jarre.

Printre artiștii cu care Jean-Michel Jarre a colaborat pentru realizarea albumului „Electronica Vol.1”,  se mai numără: Armin van Buuren, Vince Clarke, Lang Lang sau Little Boots. Pentru Volumul al doilea al albumului, artistul a colaborat cu: Pet Shop Boys, Hans Zimmer, Primal Scream sau Cyndi, Lauper.

Primul volum al proiectului „Electronica” este deja disponibil pe piața muzicală, al doilea volum urmând să fie lansat în data de 6 mai. În ceea ce privește biletele la concertele sale, artistul anunță pe pagina sa de Facebook că vor fi puse în vânzare începând cu data de 18 martie.

Jean-Michel Jarre este un pionier în industria muzicii electronice și, începând cu anii ’70-’80, până astăzi, a vândut peste 80 de milioane de albume în toată lumea.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu