Jazz in the Park la Bogata: 5.500 de participanți și peste 8.500 de lei donați pentru primul parc din comună

Foto: Cristina Beligăr

Experimentul Jazz in the Park la Bogata s-a bucurat de un real succes în acest weekend, transmit organizatorii în cadrul unul comunicat de presă.

Astfel, peste 5.500 de persoane au participat, duminică, la evenimentul pregătit în doar 10 zile de organizatorii festivalului Jazz in the Park pe fostul teren de fotbal al comunei mureșene Bogata, între cele două biserici.

În cadrul Jazz in the Park Bogata Edition au avut loc concerte susținute de Les Nuages, Danaga, Jazzybirds, Maria Răducanu & Sorin Terinte, într-un mix de jazz, electro, muzică clasică și ritmuri de rock. Programul zilei a mai cuprins vizite ghidate în comună, activități sportive, un concurs gastronomic și degustări de produse tradiționale.

Câți bani s-au strâns pentru primul parc din Bogata

Accesul la eveniment a fost gratuit, iar participanții au putut dona pentru amenajarea primului parc din comuna Bogata. În acest sens, au avut loc consultări publice între localnici și arhitecți. Suma strânsă din donații – direct în urne și prin cumpărarea de tricouri #VisitBogata – este de 8.557 lei. Donații se pot face în continuare atât prin comandarea de tricouri, cât și prin transfer bancar.

Arhitecții de la Planwerk vor da o mână de ajutor comunității din Bogata în calitate de consultanți, iar amenajarea parcului va avea loc luna viitoare.

„Aventura noastră în Bogata nu s-a terminat după acest eveniment. Avem peste 8.000 lei mobilizați pentru parcul din comună și în 6-8 mai revenim aici ca să începem lucrările. De asemenea, în cadrul Jazz in the Park din Cluj-Napoca (27 iunie-3 iulie), vom avea o zonă pe care cei din Bogata o vor amenaja și administra. Ne-am atașat de loc și de oamenii de aici. Suntem recunoscători pentru modul în care ne-au primit și suntem bucuroși că putem să facem ceva pentru ei”, spune Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

Foto: Cristina Beligăr

Foto: Cristina Beligăr

Despre publicul Jazz in the Park Bogata Edition

Organizatorii au vrut să afle de unde vin cei mai mulți participanți la ediția specială de la Bogata astfel că au aplicat 915 chestionare. Potrivit acestui studiu, 60% dintre respondenți locuiesc în județul Cluj (58% în Cluj-Napoca, restul în Turda, Câmpia-Turzii, Gherla), 30% au domiciliul în județul Mureș (20% în Târgu-Mureș, restul în Luduș, Iernut și Bogata). De asemenea, la eveniment au participant persoane care locuiesc în București, Brașov, Sibiu, Alba-Iulia, Deva, Satu Mare, dar și în străinătate, la Paris, Viena, Hanovra, Dresden. Cei mai mulți participanți la eveniment au între 25 și 35 de ani (50%), în timp ce 25% sunt tineri între 18-24 ani. Copii și adolescenți au fost prezenți în proporție de 6% (0-17 ani), 13% au între 36-50 ani, iar 6% dintre participanți au peste 50 de ani. Unii participanți s-au cazat la săteni, alții au ales pensiunea din localitate sau au campat în zonă.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră recent la nivel internațional, după ce rapperul american Snoop Dogg și-a dat din greșeală check-in pe Facebook în județul Mureș, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota.

Citiți și:

Jazz in the Park, ediția Bogata: „Mare lucru s-a întâmplat cu noi astăzi!”

Postaţi un comentariu