“Inferno” de Dan Brown, şi în librăriile din Cluj

Versiunea în limba română a volumului "Inferno" este disponibilă la preţul de 69 lei/Foto: Dan Bodea

Cel de-al patrulea roman din seria Langdon a lui Dan Brown, unul dintre cei mai bine vânduţi autori ai tuturor timpurilor, este disponibil, de astăzi, în librăriile din toată ţara. Apărut la editura RAO, volumul “Inferno” este publicat în limba română, în traducerea Adrianei Bădescu, după aproximativ patru luni de la apariţia sa pe plan internaţional. Cartea a putut fi achiziţionată până în prezent, în România, doar în limba engleză la preţul de 100 de lei. Volumul tradus în limba română este disponibil şi în librăriile clujene la preţul de 69 lei.

Lecţie de marketing

“Îngeri şi Demoni”, “Codul lui Da Vinci” şi “Simbolul pierdut”, cărţile lui Dan Brown, au fost traduse în peste 52 de limbi şi s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare, dintre acestea, cele peste 80 de milioane de exemplare vândute din “Codul lui DaVinci” aducându-i scriitorului, potrivit unor estimări, 250 de milioane de dolari. Scriitorul a publicat titlul celei mai recente cărţi ale sale pe site-ul personal în data de 15 ianuarie 2013, urmând ca o lună mai târziu să dezvăluie fanilr săi şi coperta cărţii înfăţişând imaginea Basilicii Santa Maria del Fiore din Florenţa. Primul capitol din “Inferno” şi versiunea digitală a cărţii au apărut în data de 17 martie, însoţite de un clip de promovare pe canalul Youtube, volumul fiind lansat oficial abia în luna mai.

Scriitorul american Dan Brown a devenit cunoscut în 2003 pentru bestsellerul "Codul lui Da Vinci"

Scriitorul american Dan Brown a devenit cunoscut în 2003 pentru bestsellerul “Codul lui Da Vinci”/Foto: theguardian.com

Lumea lui Langdon

Tipărită deja în peste patru milioane de exemplare, cartea îl are ca personaj principal tot pe profesorul Robert Langdon, în “Inferno” acesta punându-şi viaţa în pericol încercând să descifreze un puzzle complicat, care are în centru “Infernul’” lui Dante. Profesorul de simbologie va porni într-o nouă aventură prin oraşe europene precum Florenţa, Veneţia sau Istanbul. Trezindu-se la miezul nopţii într-un spital, dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, profesorul nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are un obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor şi un geniu a cărei obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – poemul epic Infernul, al lui Dante Aligheri.

Postaţi un comentariu