Fierbe oraşul de Zilele Culturale Maghiare

Foto: Facebook

Cel mai mare festival cultural din oraş, cu un buget de 250.000 de euro, îşi va deschide porţile timp de şapte zile la începutul săptămânii viitoare.

Aflat la a patra ediţie, Zilele Culturale Maghiare vor aduce clujenilor maghiari şi români, între 19-25 august, 390 de evenimente în 60 de locaţii. Clujul va „fierbe”, cum spune şi logo-ul evenimentului, nu doar datorită căldurii ci şi datorită concertelor, spectacolelor, filmelor, expoziţiilor, dezbaterilor şi surprizelor oferite de organizatori. Din programul festivalului vor face parte 50 de programe de tineret, 50 de programe pentru copii, 20 de expoziţii, 30 de programe literare, inclusiv mese rotunde şi lansări de carte precum şi plimbări în oraş şi în Cimitirul Central. Şi în acest an, la fel ca în ediţia aterioară, va continua maratonul de orgă şi muzică din turn în Biserica Sf. Mihail, dar vor exista şi noutăţi. Printre acestea se numără peste 40 de proiecţii de filme la Casa TIFF, Cinema Arta şi Casa Tranzit. Ca în fiecare an, tema festivalului este chiar oraşul Cluj.

În data de 19 august, de la ora 17:00, în cadrul Zilelor Maghiare din Cluj, va avea loc festivitatea de recepţie a lucrărilor de curăţare efectuate pe statuia Sfântului Gheorghe din Cluj, la aniversarea a 110 ani de la inaugurarea acesteia. Un alt eveniment notabil pe durata Festivalului Zilele Culturale Maghiare va fi prezentarea Operei Rock „Regele Ştefan” pe scena care va fi amenjată în Piaţa Unirii. Cei 90 de membri ai spectacolului vor interpreta live una dintre cele mai populare creaţii muzicale maghiare contemporane. „Festivalul va fi şi în acest an un pod între cele două etnii. În curând Clujul va fi Capitală a Tineretului şi vrem să contribuim şi noi la acest titlu prin pilda pe care o vom da organizând acest festival”, a spus Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu