Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” și-a desemnat câștigătorii

Dacă Aș fi Matei Corvinu

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” este în plină desfășurare la Cluj-Napoca.

Juriul format din Sorin Crişan, teatrolog, Daniel Stanciu, regizor, Carmen Stanciu, teatrolog Decebal Marin, actor, Katona József, regizor a desemnat câștigătorii acestei ediții.

Premiul de Excelenţă i-a fost acordat lui Cristian Pepino pentru valoarea artistică de excepţie a spectacolului „Adunarea Păsărilor” realizat la Teatrul „Ţăndărică”, din Bucureşti.

Premiul pentru performanţă în arta animaţiei – ex aequo se acordă lui Lucian Orbean pentru rolul „Ciorică” interpretat în spectacolul „Cai verzi pe pereţi”, producţie a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Ciufulici”,   Ploieşti, România, lui Adrian Dobrescu pentru rolurile „Miaunilă” şi „Miauno Miaunos Laptes” interpretate în spectacolul Aventurile lui Chilli Ramirez producţie a Teatrului „Arlechino”din Brșov.

Premiul pentru scenariu original i-a revenit lui Gabriel Apostol pentru conceptul dramaturgic al spectacolului „Cai verzi pe pereţi”, producţie a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Ciufulici” din Ploieşti.

Premiul pentru scenografie se acordă lui Mátravölgyi Ákos pentru conceptul scenografic al spaţiului de joc la spectacolul „A Kis December Király” /„ Micul Rege Decembrie” producţie a Teatrului „Vojtina”, Debrecen, Ungaria și lui Mihai Pastramagiu pentru expresivitatea plastică a personajelor-păpuşi create pentru spectacolul „Aventurile lui Chilli Ramirez”producţie a Teatrului „Arlechino”, Braşov.

Juriul a mai acordat şi trei Premii speciale  pentru a marca realizări notabile ale artiştilor prezenţi în programul acestei ediţii. Acestea au fost acordate: spectacolului „Verstől – versig  hajt a csordás / Din poezie în poezie ne mână păstorul”, producţie a Teatrului „Cimborák”, Sf. Gheorghe, pentru transpunerea universului poetic al lui Kányádi Sándor în expresive metafore vizuale, actorilor Urmánczi Jenő, Vincze Timea, Csokán Raul pentru spiritul de echipă şi disponibilitatea ludică demonstrate în spectacolul „Ha én lennèk Mátyás Király” / „Dacă aş fi Matei Corvin”producţie a Teatrului „Puck” din Cluj-Napoca și actorului Cătălin Lungu interpretul personajului Habarnam din spectacolul „Şcoala lui Habarnam”producţie a Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă” din Chişinău, pentru firescul interpretării actoriceşti şi capacitatea de a relaţiona creativ cu publicul tânăr.

Au participat la festival Teatrul de Păpuși „Vojtina” din Debrecen, Ungaria,  Teatrul Municipal „Guguţă” din Chişinău, Republica Moldova, alături de 10 trupe din ţară, printre care Teatrul de Animație „Ţăndărică”  din Bucureşti,  Compania de Teatru Syncretdin Iași,  Teatrul „Ciufulici”  din Ploieşti,  Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”  din Târgu- Mureş,  Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia,  Teatrul „Cimborák”  din Sfântu Gheorghe, Teatrul „Arlechino ” din Braşov, trupa „Arcadia” a Teatrului „Regina Maria” șiTrupa „Liliput” a Teatrului Szigligeti din Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu