Expoziţie cu „Cele mai frumoase cărţi din România”, la „Bookfest”

Clujenii sunt invitaţi să admire expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din România”, care va fi prezentată la Salonul de carte „Bookfest”, între 3 şi 6 octombrie, la Centrul de Cultură din Parcul „Simion Bărnuţiu”.

Potrivit Agerpres, Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură a organizat în 2012 prima ediţie a concursului naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România”, un proiect ce doreşte să puncteze excelenţa în domeniul designului de carte, să stimuleze creativitatea şi elementele inovatoare şi să medieze dialogul dintre graficieni, editori şi public. O expoziţie a reunit 32 de titluri finaliste ale concursului, alese din aproximativ 250 înscrise în competiţie. La „Bookfest”, bijuteriile editoriale premiate în 2012 îi vor încânta pe vizitatorii expoziţiei.

Centrul de Cultură din Parcul „Simion Bărnuţiu” va găzdui cea de-a doua ediţie a „Bookfest”, la care vor participa importante edituri din România, precum Humanitas, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, Niculescu, Nemira, Herald şi Hasefer, dar şi edituri clujene de prestigiu precum Eikon, Casa Cărţii de Ştiinţă, Presa Universitară Clujeană şi Editura Ecou Transilvan.

La Salonul de carte, scriitoarea clujeancă Ruxandra Cesereanu îşi va lansa romanul intitulat „Un singur cer deasupra lor”, iar la cinematograful de artă „Bookfest” va fi prezentat deceniul 1884-1894 din viaţa artistului norvegian expresionist Edvard Munch, cunoscut mai ales pentru tabloul său „Strigăt”.

Iubitorii de carte au prilejul să cumpere volume cu reduceri de preţuri, să participe la dezbateri şi la întâlniri cu scriitori cunoscuţi. Intrarea la Salon va fi gratuită

Distribuie:

Postaţi un comentariu