Expoziția „Thorma János și colegii, discipolii săi” ajunge la final

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și la Galeria Quadro au prezentat, începând cu data de 25 iulie anul curent, expoziția „Thorma János și colegii, discipolii săi”. Duminică, 1 septembrie, este ultima zi în care cei interesați vor putea vizita picturile.

Expoziția care cuprinde un număr de 140 de lucrări, din care 80 vor fi expuse la Muzeul de Artă și 60 la Galeria Quadro, urmărește să nuanțeze imaginea artei băimărene și a rolului ocupat de Thorma János iî cadrul acesteia. Pentru prima dată vor fi expuse împreună creațiile lui Thorma János și o parte a lucrărilor colegilor și discipolilor săi maghiari și români care s-au format în spiritul coloniei băimărene.

Expoziția a fost realizată în colaborare cu Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Muzeul Thorma János din Kiskunhalas, Muzeul Județean Mureș, Muzeul Țării Crișurilor-Oradea, Muzeul Național Secuiesc din Sfântul Gheorghe, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Turr Istvan, Baja, Muzeul Katona József, Kecskemét.

Distribuie:

Postaţi un comentariu