Ethnologia Galactica, cea mai mare expoziție Lego din România, revine la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Foto arhivă/Dan Bodea

Expoziția de vară Brickenburg, Ethnologia Galactica, revine la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în perioada 30 mai -7 iunie.

Astfel, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei va fi expusă o lucrare alegorică de mari dimensiuni reprezentând confruntarea dintre știință şi imaginație, ambele având izvor zona studiului și a documentării, materializată de bibliotecă. Instalația a presupus cooperare internațională şi a fost realizată de maeştri constructori ai LUG-urilor Brickenburg (România) şi Beokocka (Serbia). Diorama întreagă va putea fi vazută în premieră absolută la Cluj-Napoca, urmând a fi expusă şi la alte importante expoziții din Europa.

Potrivit organizatorilor, ca o confirmare oficială a importanței evenimentului în plan european, în data de 30 mai 2015, va fi prezent la Cluj coordonatorul comunităților de fani LEGO® în zona Europei de Est şi a Asiei, Jan Bayer, înalt oficial al LEGO Group.

La fel ca în fiecare an, vizitatorii vor putea testa posibilitățile de combinare a elementelor LEGO® şi vor putea asista la concursul de mașini de teren care va avea loc în data de 31 mai.

În data de 1 iunie se va desfășura concursul de viteza de construcție, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani (împliniți) şi 14 ani (neîmpliniți), în limita a 100 de persoane care au vizitat Ethnologia Galactica. Cu ocazia acestei zile copiii până la vârsta de 14 ani (împliniți în acest an) au acces gratuit.

Orar: 11.00– 19.00.
Preţ bilet: 3 lei

Distribuie:

Postaţi un comentariu