Dansuri populare şi tango, filme şi concerte, joi la Zilele Culturale Maghiare

Turnul Bisericii Sf. Mihail este deschis zilnic între orele 10.00-19.00/Foto: Dan Bodea

Programul de joi al Zilelor Culturale Maghiare continuă de la ora 12.00 cu deja obişnuitul tur al Cimitirului Central (Házsongárd), cu ghidaj în limba română, dar şi cu oportunitatea de a vizita turnul Bisericii Sf. Mihail, între orele 10.00-19.00.

De la ora 15.00, la cinema Arta va fi proiectat filmul slovac ”Bine, mulțumesc!” de Prikler Mátyás, 2013, urmat de o discuție cu regizorul.

O inedită expoziţie infografică, ”Transilvania -Elveţia României”, va fi prezentată de la ora 16.00 pe str. Kogălniceanu în cadrul Zilelor Culturale Maghiare. Expoziţia este un proiect al Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi al Institutului Bálványos. De la ora 18.00, expoziiţia ”Thorma János şi contemporanii, discipolii săi” va avea un ghidaj în limba română la Galeria Quadro.

Dansuri tradiţionale din Sic vor fi jucate în parcul din spatele Poştei, de la ora 17.00, reînviind o tradiţie a tinerilor sicani care lucrau la Cluj în anii ’70. Amatorii de tango vor fi iniţiaţi în acest dans de la ora 19.00, la Cazino, de instructorii Ioana Lascu şi Horia Pop. Programul are loc în limba română.

Din programul zilei nu lipsesc nici concertele. Astfel, de la ora 19.00, în Piața Unirii cântă ”Intim Torna Illegál”, iar de la ora 19, 30, pe scena de pe str. Kogălniceanu va avea loc Seara de operetă a formaţiei Operettissimo.

Cunoscuta actriţă Széles Anna, alături de Héjja Sándor, Csíki András, Lohinszky Lóránd, este una din interpretele filmului ”Ábel” de Mihályfy Sándor (1994), care rulează de la ora 20.00 la Casa Tranzit. Tot acolo, de la ora 22.00 va fi proiectat cel mai nou film al premiatei regizoare clujene Cecilia Felmeri, ”Speranţe de vânzare” (2012).

Seara se încheie la ora 23, la Hotelul Continental, cu Seria de Afterparty: Balkan şi Underground -hip-hop abstract şi balkan-beat.

Postaţi un comentariu