Concurs dedicat fotografilor profesioniști și amatori pe durata Untold Festival

eepurl.com

Day 15 și Festivalul UNTOLD, două dintre proiectele principale din cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului lansează „The Untold Faces” un concurs de fotografie de portret deschis tuturor, fotografi profesioniști sau amatori.

Premiile Day 15 august – The Untold Faces vor fi acordate chiar de către fotografii înscriși în concurs, pentru cele mai bune trei fotografii: Premiul 1 – 1000 euro, Premiul 2 – 500 euro și Premiul 3 – 200 euro. Juriul va fi format din toți fotografii participanți în concursul „The Untold Faces”.

Calendarul concursului:

Înscrierea participanților: 27 – 30 iulie 2015

Perioada concursului: 30 iulie – 3 august 2015

Jurizarea: 4 august – 4 septembrie 201

Anunțarea câștigătorilor: 7 septembrie 2015

„Peste 50.000 de persoane sunt așteptate în fiecare zi în la Untold Festival, în perioada 30 iulie – 2 august. Propunem deci, fotografilor amatori sau profesioniști, indiferent de vârstă, să descopere sute de astfel de povești, mii de chipuri și să pictăm împreună un altfel de tablou al inimii Transilvaniei”, transmit organizatorii.

Participanții la concursul de fotografie „The Untold Faces” trebuie să se înscrie înainte de eveniment, completând un formular până joi, 30 iulie, ora 15:00. Fiecare participant este eligibil pentru jurizare dacă la sfârșitul festivalului UNTOLD (luni, 3 august) are cel puțin 400 de portrete realizate în total și trimise echipei Day 15, fie online pe day15@cluj2015.ro, fie descărcate la sediul Cluj 2015 din Piața Unirii, nr. 2.

Scurt rezumat al regulamentului:

Cei care nu au abonament, bilete, acreditări sau nu sunt voluntari foto în cadrul UNTOLD Festival, după înscrierea online vor primi acreditări pentru festival în fiecare zi. Astfel, pentru ziua de joi, acreditările se primesc în urma înscrierii online, iar pentru zilele ce urmează, se vor primi numai dacă fotograful participant la concursul „The Untold Faces” are un număr de cel puțin 100 de portrete realizate. Dacă acesta are după prima zi de festival, ziua de joi, 30 iulie, mai mult de 200 de fotografii, va primi acreditare pentru următoarele 2 zile.

În total, fiecare participant la concurs trebuie să livreze cel puțin 400 de fotografii la finalul festivalului. Acestea pot fi trimise până luni, 3 august, ora 23:59 pentru a fi eligibile în procesul de jurizare. Juriul va fi format din toți fotografii participanți la concursul „The Untold Faces”, care au trimis cele 400 de portrete. Fiecare fotograf își va alege 10 portrete cu care vrea să intre în concurs, ce vor fi apoi votate de către ceilalți participanți în competiție. Perioada de jurizare durează o lună, între 4 august și 4 septembrie, iar anunțarea câștigătorilor se va face pe data de 7 septembrie.

Întregul regulament poate fi consultat aici.

2 Comentarii

  1. Oltea spune:

    dați-o naibii de treabă! până acum v-am tot ținut partea, da’ acum nu mai am cum. până și faza asta cu fețele o furați de la EC? asta era subiectul lor de album pe FB de la bun început. voi ideile voastre nu le aveți???

  2. Cristina spune:

    Salut,

    Eu m-am inscris, dar sa stiti ca am pus acelasi link peste tot in formular… Nu am un portofoliu caci sunt fotograf amator, fac portrete pentru mine, in timpul liber, ocazional le pun pe Facebook. Iar titlul spune ca este si pt amatori… Amatorii nu au portofolii…

Postaţi un comentariu