Concert dedicat memoriei contelui Miklós Bánffy, la Bonţida

New York Choral Society vine, pentru prima dată, în Transilvania pentru un concert prilejuit de Anul Comemorativ Miklós Bánffy. Evenimentul va avea loc pe fostul domeniu al contelui Bánffy din Bonțida unde vor răsuna sâmbătă, 12 iulie, acorduri de muzică sacrală și mondenă, imnuri americane sau piese de Josef Gabriel Rheinberger.

După o serie de reprezentanții de mare succes, susținute în Viena și Budapesta, New York Choral Society aduce, în Transilvania, un spectacol excepțional, menit să destrame frontierele și să apropie culturile, potrivit organizatorilor. „Ne dorim să împărtășim publicului care va veni la spectacol acel tezaur muzical, ce include de la piese clasice la compoziții contemporane, în interpretarea unor soliști și muzicieni profesioniști. Scopul nostru este să contribuim la promovarea și propagarea muzicii corale în rândul tinerilor, în special, de aceea, ne implicăm în cât mai multe proiecte culturale în New York și la nivel internațional, fiind ambasadorii muzicii de calitate”, a spus David Hayes directorul corului.

Fondat în 1958, New York Choral Society (NYCS) a devenit cunoscut pentru diversitatea repertoriului și interpretările excepționale ale artiștilor săi, suprapunând piese corale celebre cu piese contemporane, o prezență rară în sălile de concerte. NYCS a prezentat până acum unsprezece premiere mondiale, pornind de la lucrări de Paul Alan Levi, Morton Gould, Stephen Paulus și  Robert De Cormier. De-a lungul timpului, NYCS a împărțit scena cu artiști ai American Composers Orchestra, American Symphony Orchestra, Brooklyn Philharmonic, Dallas Symphony, Juilliard Symphony, New Jersey Symphony, New York City Ballet, New York Philharmonic sau Opera Orchestra of New York. În 1998, corul a luat parte la decernarea premiilor Grammy.

Anul acesta, NYCS a aniversat 53 de ani de existență și cu această ocazie a organizat, la Carnegie Hall, concertul festiv „Joyful Noise”, în cadrul căruia au fost interpretate piese de Haydn, Poulenc, Verdi și Puccini.

Distribuie:

Postaţi un comentariu