Comedy Cluj 2015 vă invită la teatru

Patru piese de teatru reprezentative pentru scena teatrală autohtonă completează peisajul comediei oferit de Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015, care are loc în perioada 16-25 octombrie. Spectacolele vor da publicului șansa de a savura jocul de excepție al unor foarte talentați actori din mai multe generații ale teatrului românesc.

Primul dintre acestea, 39 de trepte, în regia Gabrielei Dumitru, adaptare scenică după filmul omonim de John Buchan și Alfred Hitchcock, va avea reprezentația luni, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului Național. O comedie cu suspans, piesa îi aduce în fața spectatorilor Comedy Cluj pe Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Viorel Cojanu, Claudia Prec, Bogdan Talaşman. Produs de Teatrul Mic București, spectacolul a fost prezent în această vară în secțiunea FRINGE a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, Festivalul de la Edinburgh.

39-de-trepte-fotocredit-Costin-Rusu1-300x200

Fotocredit: Costin Rusu

Tot de la Teatrul Mic vine și spectacolul Vania și Sonia și Mașa și Spike, în regia lui Horia Suru, care se va juca marți, 20 octombrie, ora 19.30, în sala mare a Teatrului Național. Piesa, care îi are în distribuție pe Gheorghe Visu, Liliana Pană, Mihaela Rădescu, Ștefan Lupu, Ana Bianca Popescu și Andreea Grămoșteanu, este o comedie cu gust amărui în care temele şi atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan. Pentru această piesă dramaturgul american contemporan Christopher Durang a primit, în 2013, Premiul Tony.

vania-si-sonia-si-masa-si-spike-teatrul-foarte-mic-photocredit-adrian-bulboaca-221-300x200

Fotocredit: Adrian Bulboacă

Cel de-al treilea spectacol prezent la Comedy Cluj 2015 este În parc, o comedie spumoasă cu două personaje scrisă și regizată de Radu Iacoban și produsă de Godot Café-Teatru. Dacă rolul masculine este interpretat de Istvan Teglaș, rolul feminin este interpretat ‘’cu schimbul’’ de actrițele Rodica Lazăr și Ana Ularu. La Cluj, va fi rândul Rodicăi Lazăr să fie pe scenă. Spectactorii Comedy Cluj 2015 vor putea vedea piesa vineri, 23 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului Național.

in-parc-300x200

Ultimul spectacol de teatru din cadrul Comedy Cluj 2015 va avea loc duminică, 25 octombrie, ora 19.30, tot la Sala Euphorion. Este vorba de piesa Cupluri, un spectacol coupé, realizat din trei piese scurte ale dramaturgului Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu. Textul este inteligent şi inofensiv-ireverenţios, iar regizorul exploatează excelent talentul celor distribuiți. Spectacolul îi aduce pe scena festivalului pe Andreea Vasile (actrița care le-a interpretat pe Dora în filmul ‘’De ce eu?’’ și pe Nico în serialul HBO ‘’Umbre’’), Diana Cavallioti, Tudor Aaron Istodor, Conrad Mihai Mericoffer, Dan Rădulescu, Irina Velcescu și Cristina Florea.

cupluri-300x270

Biletele pentru spectactolele de teatru vor putea fi cumpărate de la Agenția Teatrală, casieriile festivalului și de pe www.biletmaster.ro.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Consiliul Național al Cinematografiei.
Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.
Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.
Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.

Distribuie:

Postaţi un comentariu