Clujul colaborează cu oraşul italian Perugia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Şerban Ţigănaş, Florin Moroşanu şi Aurelia Cristea în timpul conferinţei de presă la sediul Asociaţiei Cluj-Napoca-Capitală Culturală Europeană” /Foto: Dan Bodea

Asociaţia “Cluj-Napoca-Capitală Culturală Europeană” alături de Federaţia Share, care implementează proiectul Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015, şi-a anunţat astăzi colaborarea cu oraşul italian Perugia, oraş care candidează pentru titlul de Capitală Culturală europeană în 2019, alături de alte 20 de oraşe italiene. “Ei doresc să construiască o reţea de ambasadori culturali, nu doar pentru candidatura lor, ci pentru oraş. Astfel, vor implementa acest proiect în 2014 şi sunt dispuşi, având şi o finanţare, să trimită tineri din Perugia pentru a face un internship la Cluj, în domeniu cultural. Aceştia vor ajuta în primul rând la activităţi editoriale. În 2014, vom putea trimite şi noi un delegat la trainingul de ambasadori culturali care va avea loc în 2014”, a spus Farkas Andras, directorul Federaţiei Share.

Umăr la umăr 

Tot în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi la sediul Asociaţiei “Cluj-Napoca-Capitală Culturală Europeană”, deputatul PSD Aurelia Cristea, membră a asociaţiei, a anuţat că va susţine din fonduri proprii Asociaţia cu suma de 2000-3000 de euro. Aceasta a precizat că va dona banii necesari pentru identitatea vizuală a candidaturii Clujului. „Iniţiativa vine dintr-o dorinţă de a reuşi să punem cu toţii umărul la realizarea unui proiect care nu este de azi pe mâine. Proiectul trebuie sprijinit nu tratat politic şi putem câştiga dacă trecem peste interesele personale sau politice”, a precizat Aurelia Cristea, insistând asupra implementării unei proiecţii bugetare multianuale pentru ceea ce înseamnă proiecte culturale de anvergură.

Distribuie:

Postaţi un comentariu