Clujeanul Flavius Lucăcel, premiat la Concursul Naţional de Teatru „Mihail Sorbul”

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Dramaturgul clujean Flavius Lucăcel a obţinut premiul al doilea la Concursul Naţional de Teatru „Mihail Sorbul”, la secţiunea de creaţie.

Flavius Lucăcel a fost premiat pentru piesa “Nu te pune cu îngerii”. Primul I a fost obţinut de Radu Macrinici, pentru piesa “Jurnalu’ unui şobolan fericit”, iar premiul III s-a împărţit între Carmen Dominte, cu piesa “Băiatul cu balonul albastru”, şi Marius Chiru, pentru piesa fără titlu cu motoul “De la Brecht la Ionescu, via nemurirea sufletului”. De asemenea, au fost acordate menţiuni şi premii ale unor reviste implicate în organizarea concursului.

“Sunt foarte bucuros pentru acest premiu, mai ales că am fost în competiţie cu Radu Macrinci, cel mai important dramaturg român contemporan”, a declarant, pentru Transilvania Reporter, Flavius Lucăcel.

Dramaturgul clujean a mai câştigat, printre altele, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, şi Premiul piesa anului la Clubul Dramaturgilor Bucureşti.

Concursul de creaţie, aflat la ediţia a noua, s-a desfăşurat în perioada 7-9 noiembrie, la Săveni, Botoşani.

Juriul celei de a IX-a ediţii a Concursului de Creaţie a Piesei de Teatru într-un act „Mihail Sorbul” a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în parteneriat cu Primăria Oraşului Săveni, şi a fost format din Adrian Alui Gheorghe, preşedinte, Lucian Alecsa şi Gellu Dorian, membri, având ca preşedinte al festivalului pe Ştefan Oprea.

La concurs s-au înscris peste 40 de piese, dintre care 24 au fost selectate pentru a intra în concursul propriu-zis.

1 Comentariu

  1. SAM spune:

    Bravo Flavius!

    Sunt mandru ca suntem contemporani.
    Felicitari Transilvania Reporter pentru implicarea de care dati dovada in a face o alfel de presa in Romania.

Postaţi un comentariu