Cele mai aşteptate seriale ale toamnei 2016

Serialele îşi fac tot mai mult loc în programul zilnic al cinefililor de pretutindeni; sunt tot mai complexe, mai spectaculoase, mai intrigante. Iar toamna se lansează atât sezoane noi ale seriilor deja consacrate (şi aşteptate cu sufletul la gură de fani), cât şi producţii nou-nouţe, care îşi vor face loc în grile şi în preferinţele telespectatorilor. Trecem în revistă câteva dintre „vedetele” acestei toamne în materie de seriale. Şi este o toamnă bogată din acest punct de vedere, cu idei proaspete, cu actori celebri şi cu acţiuni uimitoare.

Androizi în Vestul Sălbatic

În topul preferinţelor pare să se afle „Westworld”, un serial ce îmbină două stiluri pe care nu ne-am fi aşteptat să le vedem împreună: western şi SF. Producţia este construită după o povestire de Michael Crichton, pe care aceasta a ecranizat-o în 1973.

HBO este „gazda” acestui show, astfel că a implicat nume mari din industria filmului: Jonathan Nolan se ocupă de regie şi de producţie. Jonathan a mai scris, împreună cu fratele său, Christopher Nolan, scenariile filmelor „The Prestige” (2006), „The Dark Knight” (2008), „The Dark Knight Rises” (2012) şi „Interstellar” (2014). Iar printre actori îi recunoaştem pe Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Rodrigo Santoro, Luke Hemsworth şi Ben Barnes.

“Westworld” este prezentat drept o “odisee întunecată despre zorii inteligenţei artificiale şi viitorul păcatului”. Acţiunea are loc în viitor, într-un parc tematic pentru adulţi, un loc ce recreează Vestul Sălbatic cu ajutorul androizilor, ce ţin locul animalelor şi locuitorilor. Acolo, vizitatorii dependenţi de adrenalină îşi pot îndeplini orice dorinţă, orice fantezie, au parte de acţiune, de suspans şi aventură. Totul merge perfect, până într-o zi când programul nu mai merge conform planului şi roboţii capătă, cumva, conştiinţă. Îşi dau seama de ceea ce se întâmplă şi pornesc o rebeliune împotriva oamenilor.
Papa şi Regina Angliei

La fel de intrigant pare a fi „The Young Pope”, serialul regizat de Paolo Sorrentino, care a avut premiera pe 28 octombrie şi spune povestea lui Lenny Belardo (interpretat de Jude Law), devenit ulterior Papa Pius al XIII-lea. Primul Papă american (şi tânăr, pe deasupra!) este un personaj complex, care va declanşa numeroase conflicte în sânul Vaticanului.

Paolo Sorrentino este şi regizorul unui film distins cu numeroase premii, “La Grande Bellezza”, astfel că aşteptările sunt mari. Iar distribuţia filmului promite mult, de asemenea: alături de Jude Law joacă şi Diane Keaton, Sebastian Roche, Ludivine Sagnier şi James Cromwell.

Despre un alt fel de domnie vorbeşte serialul „The Crown”. Această nouă producţie britanică are la bază primii ani ai domniei reginei Elisabeta a II-a şi relaţia acesteia cu legendarul prim-ministru Sir Winston Churchill. Evident, avem parte de intrigi complicate, peisaje spectaculoase şi costume de lux, în şase sezoane.

Rolul reginei este jucat de Claire Foy, prinţul Philip este interpretat de Matt Smith (cunoscut pentru rolul din “Doctor Who”), John Lithgow este Winston Churchill, în serial urmând să apară şi Jared Harris, Jeremy Northam, Eileen Atkins şi Vanessa Kirby. Scenariul este semnat de Peter Morgan (“The Queen”), iar despre primul sezon se spune că este cel mai costisitor proiect realizat până acum de Netflix.

Seriale despre droguri şi traficanţi

Tot pe Netflix se găseşte şi „Narcos”, un alt serial aflat în preferinţele publicului. Producţia îl are în centru pe infamul Pablo Escobar, liderul cartelului Medellin, din Columbia. Însă ce face deosebit serialul este dualitatea: povestea este narată atât din partea americanilor, care voiau să îl captureze pe Escobar, cât şi din partea columbienilor. Este folosită atât limba engleză, cât şi limba spaniolă, iar acest detaliu conferă autenticitate seriei. Primul sezon a apărut în 28 august 2015, iar al doilea sezon a apărut în România pe 3 septembrie 2016.

Rămânem în domeniul traficanţilor şi ajungem pe HBO, care a lansat în septembrie “High Maintenance”, un serial cu un prim sezon de 6 episoade, despre viaţa unui dealer de marijuana. Şi această producţie este cumva diferită de celelalte de genul, pentru că pune accent pe întâmplările şi trăirile celor care comercializează droguri, nu ale dependenţilor.

Alte două seriale care tratează aproximativ acelaşi subiect sunt „Broad City” şi „Mary + Jane”. Acesta din urmă este o comedie ce urmăreşte viaţa a două femei tinere, traficante de marijuana în Los Angeles. De ce este deosebită? Pentru că este produsă de Snoop Dogg (despre care s-ar spune că este în temă cu acest subiect…).

Hackeri şi eroi

Amatorii de seriale cu hackeri şi eroi nonconformişti au încă un preferat toamna aceasta, ajuns la sezonul 2: „Mr. Robot”. Personajul principal este Elliot Anderson (Rami Malek), care, împreună cu un grup misterios numit „fsociety”, îşi foloseşte abilităţile de programator şi hacker pentru a distruge corporaţia pentru care lucrează (şi care controlează societatea).

Un rol important în serial îl are tatăl lui Elliot, jucat de actorul Christian Slater, care a şi câştigat Globul de Aur, pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Serial, Miniserie sau Film de Televiziune. Serialul a câştigat un alt Glob de Aur pentru Cel mai bun show de televiziune – Dramă.

„Mr. Robot” este inspirat din romanul lui Chuck Palahniuk „Fight Club”, respectiv filmul cu acelaşi nume, regizat de David Fincher. Ambele poveşti sunt bazate pe un grup de oameni, condus de o persoană cu dublă personalitate, care vor să reformeze societatea în care trăiesc.

Şi tot la capitolul „eroi” includem noua producţie Marvel, numită după personajul principal: „Luke Cage”. Acesta este un bărbat afro-american din Harlem, care capătă puteri supraomeneşti în urma unui experiment ştiinţific şi decide să devină un supererou. Seria promite efecte vizuale spectaculoase şi multă, multă acţiune.

Inspirat din „Daredevil”, Luke Cage este un supererou negativ, dar povestea se concentrează pe caracteristicile sale umane, pe caracterul său.

Conspiraţii politice şi avocaţi

Printre cele mai aşteptate seriale noi din această toamnă se numără şi “Designated Survivor”. Kiefer Sutherland joacă rolul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care devine brusc preşedinte, după un atac terorist în care Casa Albă este distrusă şi America este în stare de alertă. Fiind o dramă politică, “Designated Survivor” va include neapărat conspiraţii din culisele guvernului american.

Şi Billy Bob Thornton revine pe micile ecrane, în serialul „Goliath”. Acesta este un avocat căzut în dizgraţie, care prinde un caz care poate să îi readucă faima sau măcar răzbunare pe firma care l-a dat la o parte.

Billy Bob este cunoscut pentru diversitatea rolurilor pe care le interpretează, de la filme serioase (“Sling Blade”) la comedii (“Bad Santa”), până la seriale de top (“Fargo”). Aşadar, este de aşteptat să joace impecabil rolul avocatului în această serie.

Probleme în familie

Un proiect interesant şi destul de ciudat, care îmbină animaţia cu realitatea, este „Son of Zorn”. Personajul principal, Zorn, îşi părăseşte satul distrus război, ca să se reconecteze cu fiul său adolescent şi cu soţia sa, în timp ce încearcă să accepte viaţa de corporatist.

Zorn (vocea lui Jason Sudeikis) vine din Zephuria şi nu prea înţelege normele de convieţuire din California. Fosta lui soţie are deja o altă relaţie şi fiul său adolescent are o mulţime de probleme clasice ale perioadei. Aşadar, chiar dacă pare o comedie ciudată, „Son of Zorn” tratează probleme delicate ale societăţii contemporane şi are potenţial să intre în graţiile publicului, potrivit specialiştilor.

Un oaspete neobişnuit dă peste cap viaţa unei familii obişnuite şi în „Crisis in Six Scenes”, o nouă serie de doar şase episoade a celebrului regizor Woody Allen. În distribuţie o vom remarca pe controversata cântăreaţă Miley Cyrus, care joacă un rol important în această serie.

Reveniri ale unor actori îndrăgiţi

Serialul „Divorce” o readuce pe micile ecrane pe îndrăgita actriţă Sarah Jessica Parker. Acest nou serial incitant este creat de Sharon Horgan şi ne-o prezintă pe Frances (Sarah Jessica Parker), o femeie căsătorită de zece ani, cu doi copii. Frances începe să îşi reevalueze viaţa şi relaţia tensionată cu Robert (Thomas Haden Church). Cele zece episoade vor dezvălui cu mult umor cum cei doi vor face faţă despărţirii şi promit să fie un adevărat răsfăţ pentru fanii “Sex and the City”. Sarah Jessica Parker întruchipează un personaj matur, interesant, care trece prin clipe dureroase, reuşind totuşi să păstreze o latură optimistă şi amuzantă.

O altă revenire, o altă familie: „Man with a Plan” este o comedie savuroasă, unde Matt LeBlanc joacă rolului unui bărbat ce e nevoit să devină casnic şi să aibă grijă de copii, dar treptat realizează că rolul de părinte e mai greu decât credea.

În fine, această toamnă marchează şi revenirea „Fetelor Gilmore”, spre fericire fanilor care le-au dus dorul lui Rory şi Lorelai. Este vorba despre patru episoade de 90 de minute, cunoscute sub titlul de „Gilmore Girls: A Year in the Life”, care vor suprinde peripeţiile celor două, interpretate de Lauren Graham si Alexis Bledel, pe parcursul primăverii, verii, a toamnei şi a iernii.

“The good place” este un alt serial recomandat de telespectatori, pentru cel puţin două motive: coloana sonoră şi Kristen Bell în rolul principal, unul care o prinde de minune. În acest serial este vorba despre viaţa de apoi, despre acel “loc mai bun”, unde oamenii ajung dacă au făcut destule fapte bune. Însă Eleonor (Kristen Bell) ajunge în acest loc printr-o eroare de calcul şi asta poate vedea telespectatorul prin flashback-uri din viaţa ei pe Pământ şi prin faptul că prezenţa ei în comunitatea respectivă începe să schimbe atitudini.

 

Alte seriale din toamna 2016

chance

This Is Us urmăreşte vieţile complicate ale unor oameni complet diferiţi, care nu au în comun decât un singur lucru: sunt născuţi în aceeaşi zi, iar împlinirea vârstei de 36 de ani aduce schimbări importante pentru ei. “This is Us” promite a fi un serial plin de intrigi, astfel că nu va plictisi telespectatorii.

Stranger Things – viaţa obişnuită a unui oraş este perturbată de dispariţia misterioasă a lui Will. Rudele băiatului, un şef de poliţie şi cel mai bun prieten al lui Will, Michael, preiau ancheta. În drumul său spre rezolvarea misterului, Michael este aruncat în mijlocul unei bătălii vechi de secole, între forţe dintr-o altă lume.

Timeless este un nou serial care îmbină acţiunea, crima şi călătoria în timp. Un grup de călători în timp trebuie să oprească un criminal misterios care intenţionează să schimbe cursul istoriei. Două episoade sunt semnate de Neil Marshall, regizor implicat şi în seriale precum “Game of Thrones”, “Westworld” sau „Hanibal”.

Lethal Weapon este bazat pe popularele filme cu acelaşi nume, în care un tânăr poliţist devine partenerul unui detectiv mai în vârstă, care încearcă să ducă o viaţă cât mai lipsită de stres.

The Exorcist este bazat pe romanul cu acelaşi nume publicat de William Blatty în 1971, unde un preot încearcă să îi ajute pe cei posedaţi să scape de spiritele demonice.

Chance – Hugh Laurie se întoarce în rolul de doctor, dar de data aceasta într-un thriller plin de violenţa, corupţie şi boli mintale. Actorul a devenit celebru prin seria “House MD”, în rolul doctorului House, apoi şi-a continuat drumul spre succes şi cu mini-seria, de anul acesta, “The Night Manager”, unde joacă rolul unui traficant de arme.

Atlanta este o comedie cu doi rapperi tineri din Atlanta, care vor să îşi schimbe viaţa în bine, atât pentru ei, cât şi pentru familiile lor. Creatorul şi actorul principal, Donald Glover, este cunoscut pentru rolul din serialul de comedie “Community” (2009-2014).

Distribuie:

Postaţi un comentariu