Asociaţia Clujul de altădată organizează o expoziție de reclame de secol XIX la ICR București

Asociaţia Clujul de altădată și Casa Municipală de Cultură Cluj organiează marți,  17 martie, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român din București,  vernisajul expoziției „Reclame româneşti din secolul al XIX-lea”.

Trăsuri, cafea din orz, ţoale de iarnă pentru cai, pluguri şi „orologii” de buzunar, în prezentări savuroase, alături de produse şi preparate dintre cele mai ciudate, recomandate de farmaciştii de altădată (cocaină, granule de kola, sau hrean iodat), îi vor introduce pe vizitatori într-o lume în care publicitatea începea să se înfiripeze într-un mod profesionist şi organizat.

Expoziția înfățișează un secol XIX surprins prin intermediul casetelor publicitare, fascinante prin modul simplu şi direct de prezentare, în care imaginea spunea mai multe decât textul.

Reclamele vor putea fi vizitate în perioada 17-25 martie 2015 (de luni până vineri, de la 9:00 la 17.00), intrarea fiind liberă. Potrivit lui Ucu Bodiceanu, unul dintre coordonatorii expoziției,  Reclamele româneşti din secolul al XIX-lea vor putea fi văzute și la Cluj în lunile următoare, într-un eveniment special organizat de Zilele Clujului.

Postaţi un comentariu