Arsenie Boca şi Şcoala Ardeleană au rupt gura Târgului

„Școala Ardeleană” și „Triburile”, un tandem de învingători/ Foto: Dan Bodea

Părintele Arsenie Boca şi Editura Şcoala Ardeleană au fost marii câştigători ai Târgul de carte Gaudeamus, care şi-a desemnat, duminică, premianţii şi şi-a închis porţile celei de-a 17-a ediţii,

Cea mai râvnită carte a târgului, desemnată prin votul publicului, este „Altfel despre Părintele Arsenie Boca” – în convorbiri realizate de Marius Vasileanu, apărută la editura Şcoala Ardeleană. De asemenea, tot prin votul publicului, au fost acordate Trofeele Gaudeamus pentru edituri: Editurii Şcoala Ardealeană (locul I), Humanitas (II) şi Polirom (III). Câştigătorii fazei locale a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” au fost desemnaţi Thomas Rednik-Deutschlander (Locul I, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu), Camelia Alina Tomoş (II, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu) şi Alexandru Julian Măgdaş (III, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu). Premiul Educaţia a fost acordat Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi, printre altele, au mai fost acordate premiile Miss Lectura (Maria Bocoş) şi pentru cel mai vârstnic cititor, un bărbat de 90 de ani.

Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus, poetul Horia Bădescu, a lansat, în încheierea festivităţilor de premiere, un apel către public.

„Cea mai mare fericire a omului este să-şi deschidă ziua inima şi noaptea să citească. Puteţi alegi a citi ziua, a citi noaptea, nu are importanţă. Dragii mei, citiţi! Nu veţi avea decât de câştigat”, a spus Horia Bădescu.

Târgul Gaudeamus a reunit 88 de expozanţi şi 62 de standuri.

1 Comentariu

 1. mihael marius spune:

  https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/05/03/episcopul-daniil-stoenescu-din-comisia-de-canonizare-a-baut-apa-din-mormant-cu-p-vamvulescu-care-a-povestit-la-rtv/ “Si de-asta.. chiar.. am baut, ca o nebunie, asa – si preasfintitul a baut !- apa de acolo.
  Au luat-o.. cu galetile o scoteau, apa multa- a gasit asa sfantul sicriu [!!!] acoperit de apa, stiti, asa a fost. Apa cu noroi, mocirla, si capacul cum am spus, asa hrasnit. Si o scos, o pus in niste butoaie – apa de acolo a scos, asa.
  Si am baut si eu de acolo. Zic: “Eu vreau sa beau!” Zice “Da-mi si mie!”- a spus preasfintitul; si a baut si el
  – si era, asa , cum sa va spui- apa cu noroi cumva amestecata . Stiti, asa era…, asa era…emotionat]
  ce sa spun : era o agheasma.

Postaţi un comentariu